Україна отримає додаткові кредитні гарантії від Великої Британії на $500 млн

Україна отримає додаткові кредитні гарантії від Великої Британії на $500 млн

Велика Британія готова надати Україні додаткові $500 мільйонів кредитних гарантій, довівши загальну суму в цьому році до $1 мільярда.

Про це заявив у середу британський міністр фінансів Джеремі Гант, повідомляє Reuters.

За його словами, британські кредитні гарантії були важливими для підписання ширшого чотирирічного пакета підтримки України з боку Міжнародного валютного фонду на суму 15,6 мільярда доларів.

Це фінансування підвищить економічну стійкість України та посилить її опір проти росії, – сказав міністр у своїй заяві.

Кредитна гарантія була вперше детально описана в письмовій заяві до парламенту минулого місяця.

Наразі Британія пообіцяла надати Україні підтримку на загальну суму 6,5 мільярда фунтів стерлінгів (8,1 мільярда доларів) з моменту вторгнення росії в лютому 2022 року, а останні кредитні гарантії допоможуть фінансувати українські державні послуги, такі як школи та лікарні, заявили в міністерстві фінансів.

Гант також повідомив, що завершив роботу над виділенням додаткових $670 мільйонів для Трастового фонду МВФ зі скорочення бідності та зростання, а також $3,3 мільярда для Трастового фонду МВФ зі стійкості та стабільності, який підтримує енергетичні проєкти та проєкти з боротьби зі зміною клімату.

Нагадаємо, На Львівщині водій буса збив 48-річного велосипедиста

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
1,7 мільярда фунтів стерлінгів на розбудову ВМС: Велика Британія та Україна уклали угоду 1,7 мільярда фунтів стерлінгів на розбудову ВМС: Велика Британія та Україна уклали угоду
Домовленість, яку підписав посол України у Великій Британії Вадим Пристайко, означають, що наша країна покриє першочергові потреби ВМС, які мають бути готовими до стримування агресії Росії з боку Чорного та Азовського морів.
Зеленський підписав закон: в Україні змінились правила кредитування для мешканців зони АТО та ООС Зеленський підписав закон: в Україні змінились правила кредитування для мешканців зони АТО та ООС
Українцям, які проживають на тимчасово окупованих територіях змінили умови щодо виплат кредитів.
В Нацбанку заявили, що в Україні серед населення зростає попит на отримання кредитів В Нацбанку заявили, що в Україні серед населення зростає попит на отримання кредитів
У Національному банку України зростає попиту серед бізнесу й домогосподарств на отримання кредитів у першому кварталі 2021 року. Цим самим підтверджується те, що українці все охочіше беруть кредити в українських банках.
Loading...
Load next