Франція надасть Україні 1,2 млрд євро на проєкти розвитку (відео)

Франція надасть Україні 1,2 млрд євро на проєкти розвитку (відео)
Сьогодні на брифінгу президент України Володимир Зеленський назвав ці гроші макрофінансовою допомогою, але ці кошти виявилися програмним фінансуванням.

Французька Республіка надасть Україні 1,2 млрд євро програмного фінансування, яке може бути використане на конкретні проєкти розвитку. На цьому наголосив заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням наОфіс Президента.

Сьогодні Президент Франції оголосив нову програму фінансового співробітництва з Україною. Додатково до вже виділеної макрофінансової підтримки в 1,2 мільярда євро від Європейського Союзу французька сторона виділяє ще 1,2 мільярда євро програмного фінансування, – пояснив він.

Зокрема, за словами заступника керівника Офісу Глави держави, Міністерство економіки та фінансів Франції надасть уряду України 200 млн євро кредиту, а також фінансові гарантії на 1 млрд євро. Під ці гарантії наша держава зможе отримати кредити у французьких банках на пільгових умовах.

Як зазначив Ростислав Шурма, ці кошти можуть бути спрямовані на конкретні проєкти розвитку, погоджені з французькою стороною.

Напрямки, на які можуть бути використані ці кошти, будуть додатково погоджені з французькою стороною й передбачатимуть залучення французьких постачальників та підрядників, – розповів він.

Крім того, підписані документи щодо фінансування та постачання в Україну електровозів компанії Alstom на суму 900 млн євро, постачання пожежно-рятувальної техніки й будівництва патрульних катерів для ДСНС, на що передбачене окреме фінансування, зазначив Ростислав Шурма.

Зазначимо, що сьогодні на брифінгу президент України Володимир Зеленський назвав ці гроші макрофінансовою допомогою, але ці кошти виявилися програмним фінансуванням.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Україні виділять 200 мільйонів євро на розвиток громадського транспорту Україні виділять 200 мільйонів євро на розвиток громадського транспорту
Кошти розподілять між 18 містами України.
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
Loading...
Load next