Євросоюз збільшив на 3,5 мільярда євро обсяг фонду миру

Євросоюз збільшив на 3,5 мільярда євро обсяг фонду миру

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про збільшення верхньої межі фінансування Європейського фонду миру ще на 3,5 мільярди євро, до понад 12 мільярдів, з якого також фінансують ЗСУ.

Про це інформує пресслужба Європейської Ради.

Це рішення покликане забезпечити фінансову стійкість і передбачуваність ЄФМ у довгостроковій перспективі, а також зберегти його глобальне географічне охоплення і здатність ЄС запобігати кризам і конфліктам та швидко реагувати на них, - йдеться в повідомленні.

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель зазначив, що це вже друге збільшення фінансування Європейського фонду миру з моменту його створення у 2021 році.

Це рішення надсилає чіткий політичний сигнал щодо триваючої готовності ЄС надавати військову підтримку Україні та іншим партнерам, – додали в Європейській раді.

Однією з найвагоміших статей підтримки платіжного балансу стало надходження грантової підтримки та гуманітарної допомоги міжнародних партнерів. Саме тому поточні трансферти зросли з 1,6 млрд дол. у першому кварталі 2021 року до 2,8 млрд у першому кварталі 2022-го і до 6,6 млрд дол. у першому кварталі 2023 року.

Нагадаємо, У справі про вбивство Катерини Гандзюк оголосили вироки

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Єврокомісія оприлюднила план відмови від російських енергоносіїв: деталі Єврокомісія оприлюднила план відмови від російських енергоносіїв: деталі
ЄС планує мінімізувати свою залежність від російського викопного палива задовго до 2030 року. 
Loading...
Load next