Зростання ВВП за результатами року очікується на рівні до 3% - міністр фінансів Марченко

Зростання ВВП за результатами року очікується на рівні до 3% - міністр фінансів Марченко

Міністерство фінансів розраховує, що зростання економіки за результатами 2023 року становитиме до 3%.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Уряду України вдалось стабілізувати економічну та фінансову ситуацію: маємо контрольовані бюджетні показники та стабільні податкові надходження, зниження рівня інфляції з 26,6% у травні минулого року до 15,3% у травні 2023 року, зростання ВВП за результатами року очікується на рівні до 3%, - йдеться в повідомленні.

Як зазначає Марченко, аби пришвидшити відновлення та якнайшвидше перемогти у війні, держава потребує іноземних інвестицій вже зараз. І страхування воєнних ризиків є надзвичайно важливим для залучення в Україну великого приватного сектору.

Нещодавно Європейська комісія оголосила пропозицію надати Україні 50 млрд євро протягом наступних 4 років. Це потужний сигнал підтримки, за що ми дуже вдячні. Ми очікуємо, що країни G7 також долучаться до фінансування у наступному році, - наголосив міністр.

Нагадаємо, На Бахмутському напрямку ЗСУ просунулися вперед - Сирський

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На тлі коронавірусу рівень тіньової економіки виріс до 31% ВВП, - Мінекономіки На тлі коронавірусу рівень тіньової економіки виріс до 31% ВВП, - Мінекономіки
Оцінка рівня "тіні" в економіці показала істотні відмінності епідемії коронавірусу від інших кризових періодів.
Українська економіка пройшла пік падіння Українська економіка пройшла пік падіння
Надалі економіка країни лише ростиме. Про це заявив міністр економіки Ігор Петрашко, коментуючи дані Держстату, за якими падіння ВВП за 2020 рік склало 4%.
Нацбанк погіршив прогноз зростання інфляції та ВВП в Україні на 2021 рік Нацбанк погіршив прогноз зростання інфляції та ВВП в Україні на 2021 рік
В умовах світової пандемії українська економіка відновлюється надзвичайно повільними темпами. У зв'язку із цим, Національний банк України погіршив прогноз зростання реального ВВП у 2021 році з 4,2% до 3,8%.
Loading...
Load next