Світові ціни на продовольчі товари зросли в липні під впливом припинення "зернової угоди"

Світові ціни на продовольчі товари зросли в липні під впливом припинення "зернової угоди"

Світові ціни на продовольство зросли у липні 1,3% після виходу РФ із Чорноморської зернової ініціативи та нових обмежень на торгівлю рисом в Індії.

Про це повідомляє Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FАО).

Індекс продовольчих цін FАО, яка відстежує щомісячні зміни міжнародних цін на продовольчі товари, що продаються у всьому світі, у липні становив у середньому 123,9 пункту, що на 1,3% більше, ніж у попередньому місяці, і на 11,8% нижче від рівня липня 2022 року, - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що підвищення індексу відбулося завдяки зростанню цін на олію після семи місяців послідовного зниження.

Міжнародні ціни на соняшникову олію зросли більш ніж на 15% за місяць, переважно через невизначеність щодо експортних поставок після рішення Російської Федерації припинити дію Чорноморської зернової ініціативи. Світові ціни на пальмову, соєву та ріпакову олії зросли через побоювання щодо перспектив виробництва у провідних країнах-виробниках, - йдеться у пресрелізі.

Крім цього, ціни на рис зросли на 2,8% за місяць і на 19,7% за рік, досягнувши найвищого номінального рівня з вересня 2011 року, після того, як Індія 20 липня заборонила експорт рису.

Нагадаємо, Літня спека посилює споживання електроенергії в Україні - Укренерго

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні злетіли ціни на сало В Україні злетіли ціни на сало
З початку лютого 2022 року ціна на продукт стрімко почала підніматися.
Ми повинні підготуватися до наступної пандемії, - Генсек ООН Ми повинні підготуватися до наступної пандемії, - Генсек ООН
Світ виходить із глибин паралізуючої економічної кризи.
Loading...
Load next