Ми повинні підготуватися до наступної пандемії, - Генсек ООН

Ми повинні підготуватися до наступної пандемії, - Генсек ООН
Світ виходить із глибин паралізуючої економічної кризи.

За словами Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреш, під час Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), відновлення країн після пандемії залишається крихким і нерівномірним на тлі постійних проблем на ринку праці, постійних перебоїв у ланцюжках постачання, зростання інфляції та загрозливих боргових пасток та геополітичний розрив. Про це повідомляє сайт ООН.

Останні два роки продемонстрували просту, але жорстоку істину – якщо ми когось залишаємо позаду, то врешті-решт ми залишаємо всіх позаду, сказав Антоніу.


Також Генеральний секретар наголосив що, якщо не вдасться вакцинувати кожну людину, то це породжує нові варіанти, які поширюються через кордони та припиняють повсякденне життя та економіку.

Восени минулого року Всесвітня організація охорони здоров’я оприлюднила стратегію вакцинації 40% людей у ​​всіх країнах до кінця минулого року і 70% до середини цього року. Ми не близькі до цих цілей.

Рівень вакцинації в країнах з високим рівнем доходу – що ганебно – у сім разів вищий, ніж в африканських країнах. Зараз нам потрібна справедливість вакцин, - заявив Антоніу Гутерреш.

Усі країни та всі виробники повинні віддавати перевагу постачанню вакцин для COVAX та підтримувати місцеве виробництво тестів, вакцин та методів лікування по всьому світу.

Потрібно, щоб фармацевтичні компанії були солідарними з країнами, що розвиваються, обмінюючись ліцензіями, ноу-хау та технологіями, щоб ми всі могли знайти вихід із цієї пандемії.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Світова економічна криза вже близько: на що першими зростуть ціни Світова економічна криза вже близько: на що першими зростуть ціни
Світ досі оговтується від світової фінансової кризи, куди його завела пандемія Covid-19. Проте невдовзі ми можемо зіткнутися із новою економічною проблемою.
"Вакцина": слово 2021 року за американським словником Merriam-Webster "Вакцина": слово 2021 року за американським словником Merriam-Webster
Американський словник Merriam-Webster обрав своє слово 2021 року.
На одне вільне робоче місце в Україні претендують 6 безробітних На одне вільне робоче місце в Україні претендують 6 безробітних
Найбільший вплив карантинних обмежень зазнають сфери готельного та ресторанного бізнесу, харчування, розваг. Тому зараз офіціанти, бармени, кухарі, баристи, покоївки стикаються з труднощами щодо працевлаштування.
Loading...
Load next