Україна отримала від ЄС допомогу на €81 мільярд – Урсула фон дер Ляєн

Україна отримала від ЄС допомогу на €81 мільярд – Урсула фон дер Ляєн

ЄС від початку повномасштабної агресії РФ надав Україні фінансову, гуманітарну та військову допомогу на суму 81 мільярд євро.

Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на заході «Дні освіти» у хорватському Спліті, що проходив під егідою Європейської народної партії.

Російська війна проти України довела величезну необхідність для Європи адаптуватися до більш небезпечного та швидкозмінного геостратегічного та геополітичного середовища. Ми нарощуємо зусилля у напрямку (побудови) оборонного союзу та зміцнюємо зв’язки з глобальними партнерами, яким довіряємо, а також із союзниками по НАТО. Водночас наша фінансова підтримка, а також військова та гуманітарна допомога для України становить уже 81 мільярд євро, - сказала фон дер Ляєн.

Вона наголосила на спробах Росії застосувати проти ЄС енергетичний шантаж та паралізувати його енергетичну систему. Але завдяки рішучій спільній відповіді ЄС майже позбувся енергетичної залежності від російських викопних енергоносіїв. Ціни на енергію, які влітку минулого року сягали «космічних висот», знизилися до передвоєнного рівня.

Але ми знаємо, що ціни все ще високі. Це одна із тем для дискусії під час обговорення глобальної конкурентоспроможності ЄС на міжнародній арені. Ключовим рішенням залишається застосування та вдосконалення "чистих" технологій. Тому що саме це підвищить нашу незалежність, посилить конкурентоспроможність та зміцнить суверенітет, - зауважила президент ЄК.

Нагадаємо, Палата представників США проголосувала за виділення $300 млн Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Європейський Союз пропонує скасувати всі мита на імпорт з України Європейський Союз пропонує скасувати всі мита на імпорт з України
Рекомендація, яка буде діяти протягом року, включатиме тимчасове призупинення всіх непогашених тарифів і встановлення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. 
ЄС виплатив Україні другий транш допомоги розміром 600 млн євро ЄС виплатив Україні другий транш допомоги розміром 600 млн євро
ЄС також запропонував додаткову позику в €9 мільярдів.
ЄС введе санкції проти ще 160 росіян, серед них олігархи та члени Ради Федерації РФ ЄС введе санкції проти ще 160 росіян, серед них олігархи та члени Ради Федерації РФ
Зокрема, були ухвалені заходи спрямовані на виключення 3 білоруських банків із системи SWIFT.
Loading...
Load next