Європейський Союз пропонує скасувати всі мита на імпорт з України

Європейський Союз пропонує скасувати всі мита на імпорт з України
Рекомендація, яка буде діяти протягом року, включатиме тимчасове призупинення всіх непогашених тарифів і встановлення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. 

На прохання України сьогодні Європейська комісія запропонувала низку тимчасових заходів з лібералізації торгівлі, які дозволять Україні зберегти свої торгові позиції з рештою світу та ще більше поглибити торговельні відносини з Європейським Союзом.

Про це пише CNN, передає ПравдаТУТ News.

Ці тимчасові та виняткові заходи сприятимуть підтримці та сприянню існуючим торговим потокам з України до [Європейського] Союзу» і додадуть гнучкості та визначеності українським виробникам, – йдеться пропозиції. 

Комісія заявила, що вторгнення Росії в Україну «мало глибокий негативний вплив на здатність України торгувати з рештою світу».

А щоб пом’якшити економічний вплив агресії, Комісія пояснила, що «доречно і необхідно» прискорити більш тісні економічні відносини між ЄС та Україною, «щоб надати швидку підтримку українській владі та населенню».

Зазначено, що рекомендація, яка буде діяти протягом одного року, включатиме тимчасове призупинення всіх непогашених тарифів і встановлення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. 

Пропозиція Комісії передбачає:

  • скасування всіх тарифів, імпортних мит непромислову продукцію, фрукти та овочі,
  • зниження квот на сільськогосподарську та перероблену сільськогосподарську продукцію.

У цій пропозиції Комісія сподівається, що такі заходи «встановлять умови для посилення економічних і торговельних відносин» з метою «поступової інтеграції України у внутрішній ринок ЄС».

У своїй заяві президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн сказала:

Я вела дискусії з президентом [Володимиром] Зеленським про шляхи підтримки економіки, і сьогоднішня пропозиція значно полегшить експорт української промисловості та сільськогосподарської продукції»  до ЄС. 

Тепер пропозицію мають підписати Європейський парламент та Рада Європейського Союзу.

Нагадаємо, учора Велика Британія скасувала всі мита та обмеження на український експорт.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Єврокомісія оприлюднила план відмови від російських енергоносіїв: деталі Єврокомісія оприлюднила план відмови від російських енергоносіїв: деталі
ЄС планує мінімізувати свою залежність від російського викопного палива задовго до 2030 року. 
Loading...
Load next