Албанія відкриває свій ринок для українських молочних продуктів

Албанія відкриває свій ринок для українських молочних продуктів

Міністерство сільського господарства та розвитку Албанії затвердило форму міжнародного ветеринарного сертифіката, який Держпродспоживслужба України підготувала у співпраці з МЗС для експорту термічно оброблених молочних продуктів  до Албанії.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Відповідна форма міжнародного сертифіката оприлюднена на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби.

Для того, щоб експортувати харчові продукти, оператор ринку має подати запит на позаплановий ветеринарний контроль за вимогами країни призначення до головних управлінь Держпродспоживслужби в регіонах та Києві, а також до її міжрегіональних філіалів на державному кордоні, де є продукти.

До звернення оператора ринку додається: копія зовнішньоекономічного договору/контракту; копії документів, що засвідчують наявність спеціальних вимог, встановлених компетентним органом країни призначення вантажу (в разі наявності); копії інших документів, що засвідчують характеристики вантажу харчових продуктів та транспортного засобу (за наявності - інвойс, CMR, товаротранспортна накладна специфікація харчового продукту). Відповідний територіальний орган видає міжнародний сертифікат в робочий день, після отриманням звернення оператора ринку.

Відомо, що наразі експортувати в Албанію можна продукти трьох видів: птицю, м’ясні напівфабрикати та молочні продукти, що пройшли термічну обробку, для харчування.

Нагадаємо, Росія відкликає ратифікацію Договору про заборону ядерних випробувань

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Захист ринку від імпорту: міністр аграрної політики заявив, що Україна має вийти на виробництво 8 млн тонн молока у рік Захист ринку від імпорту: міністр аграрної політики заявив, що Україна має вийти на виробництво 8 млн тонн молока у рік
Раніше стало відомо, що прибутки виробників молока у 2021 році знизилися на 14%
Подешевшало лише пшоно: стрімке підвищення цін на продукти в Україні Подешевшало лише пшоно: стрімке підвищення цін на продукти в Україні
Згідно з даними Державної служби статистики, в період з початку року до квітня найбільше подорожчали овочі, соняшникова олія та цукор.
Loading...
Load next