ЄС виділив Україні ще €1,5 мільярда макрофінансової допомоги

ЄС виділив Україні ще €1,5 мільярда макрофінансової допомоги

Європейський Союз переказав Україні новий транш макрофінансової допомоги в розмірі 1,5 млрд євро.

Про це повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у середу.

ЄС фінансово підтримує економічну стабільність і надання державних послуг в Україні з самого початку війни Росії проти неї. Сьогодні ми надаємо нові 1,5 млрд євро, – зазначила глава ЄК у Twitter (Х).

Вона підкреслила, що допомога ЄС Україні нині сягнула 85 млрд євро і "буде більше", оскільки ЄК запропонувала виділити ще 50 млрд євро до 2027 року.

Загалом бюджетна підтримка ЄС у 2023 році вже становить 16,5 млрд євро. На рік був передбачений пакет макрофінансової підтримки загальним обсягом 18 млрд євро. 

Макрофінансова допомога – кредит, який Україні надають під вигідний відсоток.

Нагадаємо, Рада підтримала проєкт Закону про застосування англійської мови в Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Європейський Союз пропонує скасувати всі мита на імпорт з України Європейський Союз пропонує скасувати всі мита на імпорт з України
Рекомендація, яка буде діяти протягом року, включатиме тимчасове призупинення всіх непогашених тарифів і встановлення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. 
ЄС введе санкції проти ще 160 росіян, серед них олігархи та члени Ради Федерації РФ ЄС введе санкції проти ще 160 росіян, серед них олігархи та члени Ради Федерації РФ
Зокрема, були ухвалені заходи спрямовані на виключення 3 білоруських банків із системи SWIFT.
Єврокомісія схвалила надання Україні фіндопомоги на 1,2 млрд євро, — Урсула фон дер Ляєн Єврокомісія схвалила надання Україні фіндопомоги на 1,2 млрд євро, — Урсула фон дер Ляєн
Попередню програму макрофінансової допомоги ЄС було завершено у жовтні 2021 року, тоді Брюссель перерахував Україні останній транш у розмірі 600 млн євро.
Loading...
Load next