Європейський інвестиційний банк відкриє офіс у Києві

Європейський інвестиційний банк відкриє офіс у Києві

Європейський інвестиційний банк оголосив про відкриття регіонального представництва у Східній Європі. Його буде розміщено в будівлі представництва ЄС у Києві.

Про це повідомила пресслужба представництва ЄС в Україні.

Президент ЄІБ Вернер Хойєр та віцепрезидентка Тереза Червінська відвідують Київ для зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та іншими урядовцями, а також для відкриття регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи за участю амбасадорки ЄС в Україні Катаріни Матернової та представників українських міністерств.

Наш візит до України, як банку ЄС, є свідченням непохитної підтримки, особливо в умовах безперервних нападів і звірств росії. З самого початку російського вторгнення ми працювали з українською владою, щоб сприяти проєктам реконструкції, підтримуючи дивовижну стійкість країни. З відкриттям нашого регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи в Києві ми хочемо підкреслити нашу посилену відданість: супроводжувати Україну на її європейському шляху, - заявив Хойєр.

Також Катарина Матернова заявила, що "це чудова новина, що ЄІБ відкриває у Києві своє регіональне представництво країн Східної Європи, і ми раді розмістити його в офісі представництва ЄС в Україні. Це важливий знак нашої злагодженої та твердої підтримки України в умовах повномасштабної агресії росії та відбудови країни. ЄІБ є ключовим гравцем у підтримці України від ЄС".

У дусі "Разом ми — Європа" ми й далі співпрацюємо з банком ЄС, щоб сприяти проєктам у регіоні, зміцнюючи економічні та політичні зв’язки в межах країн Східного партнерства та забезпечуючи ефективність наших зусиль, - зазначила Катарина Матернова.

ЄІБ уже профінансував в Україні проєктів на 7,3 млрд євро.

Нагадаємо, Окупанти готують нові списки дітей для депортації

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Правоохоронці викрили багатомільйонну тіньову схему грошових переказів до тимчасово окупованого Криму Правоохоронці викрили багатомільйонну тіньову схему грошових переказів до тимчасово окупованого Криму
За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито протиправний небанківський механізм грошових переказів. Його організатори займалися багатомільйонним тіньовим переведенням коштів з/на тимчасово окуповану територію АР Крим.
У Департаменті ліцензування Національного банку України новий очільник У Департаменті ліцензування Національного банку України новий очільник
За результатами відкритого конкурсного відбору на посаду директора Департаменту ліцензування Національного банку України з 22 жовтня 2021 року призначений Михайло Федоренко.
Створення газового хабу на території України Створення газового хабу на території України
Газовий хаб допоможе стабільно забезпечувати увесь європейський регіон. "Одна з наших стратегічних цілей - створення газового хабу на території України", - про це повідомив заступник міністра енергетики Максим Немчинов під час виступу на Українському газовому інвестиційному конгресі.
Loading...
Load next