Фонд ЄІБ для допомоги Україні затвердив перший проєкт на €25 мільйонів

Фонд ЄІБ для допомоги Україні затвердив перший проєкт на €25 мільйонів

Комітет вкладників фонду EU for Ukraine Fund, створеного Європейським інвестиційним банком, затвердив фінансування першого проєкту у розмірі 25 мільйонів євро.

Про це повідомляє із посиланням на пресреліз ЄІБ.

Сьогодні відбулося перше засідання Комітету вкладників фонду EU for Ukraine Fund, який створив Європейський інвестиційний банк (ЄІБ). Держави-члени ЄС, які взяли участь у засіданні, затвердили перший проєкт, що буде профінансований фондом. Затверджений проєкт передбачає інвестиції розміром 25 млн євро в акціонерний капітал фонду прямих інвестицій для України Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), яким керує Horizon Capital — провідна компанія прямих інвестицій в Україні, - йдеться у заяві банку.

Фонд HCGF IV перебуває у процесі залучення щонайменше 274 млн євро для здійснення інвестицій в акціонерний капітал з фокусом на технологічних, експортно-орієнтованих малих та середніх підприємствах України та Молдови.

За підтримки інституційних інвесторів, зокрема ЄІБ, фонд HCGF IV має на меті посилити присутність бізнесів України та Молдови на ринку та підтримати їхні зусилля з розширення. Зокрема, йдеться про такі сектори, як послуги та продукти у сфері IT, електронна комерція, інноваційна роздрібна торгівля, високотехнологічні та споживчі товари, а також фінтех.

Інвестиція у розмірі 25 млн євро у фонд HCGF IV є першим проєктом, затвердженим у межах фонду EU for Ukraine Fund, ініційованого ЄІБ навесні 2023 року. Цей фонд ЄІБ є частиною ширшої програми EU for Ukraine Initiative, спрямованої на швидке вирішення нагальних потреб України та зміцнення її економічної стабільності.

Фонд має понад 400 млн євро від 18 держав-членів ЄС — Бельгії, Болгарії, Хорватії, Кіпру, Данії, Естонії, Франції, Греції, Ірландії, Італії, Латвії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Польщі, Словаччини, Іспанії та Швеції — і має намір розширюватися завдяки додатковим внескам, йдеться у повідомленні.

Його основна мета полягає у підтримці державних і приватних проєктів, переважно у сфері муніципальної інфраструктури, а також забезпечення доступу до фінансування для українських підприємців.

Я рада бачити стрімке розгортання фонду EU for Ukraine Fund, що підтверджує нашу відданість швидким, орієнтованим на результат діям на підтримку України. Завдяки внескам держав-членів ЄС ми налаштовані надати негайну підтримку малим і середнім підприємствам і приватному сектору, які відіграють вирішальну роль у підтримці економіки України в ці складні часи, – прокоментувала віцепрезидент ЄІБ Тереза Червінська, яка відповідає за операції банку в Україні.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ ЄІБ виділив 1,7 млрд євро на терміновий ремонт зруйнованої інфраструктури України. Банк ЄС також надав кредитну лінію у 4 млрд євро для підтримки інтеграції біженців з України у державах ЄС.

Нагадаємо, У Харкові працюватиме метросадок

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Коли на пенсію?": з 1 квітня в Україні підвищується пенсійний вік для жінок
В Україні від сьогодні, з 1 квітня, мінімальний пенсійний вік для жінок підвищується до 60 років. Зокрема, це останнє підвищення віку у рамках змін, ухвалених ще у 2011 році.
Ексголову ПриватБанку підозрюють у крадіжці 8 млрд грн
Олександра Дубілета, ексголову правління ПриватБанку, якого підозрюють у розкраданні 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року, НАБУ оголосило в розшук.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next