Фінансувати процес мобілізації: у Раді пропонують запровадити прогресивну шкалу податків

Фінансувати процес мобілізації: у Раді пропонують запровадити прогресивну шкалу податків

Голова комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа вважає, що аби країна могла в повному обсязі фінансувати процес мобілізації, необхідне підвищення податків, а саме: введення прогресивної шкали оподаткування.

Про це Підласа сказала в ефірі “Єдиних новин”.

За її словами, у разі додаткової мобілізації значно збільшиться кількість військовослужбовців, що потребуватиме додаткового фінансування з бюджету. Варіантів, де брати гроші на забезпечення військових, наразі небагато, і вони всі обговорюються парламентом та урядом, однак фінального рішення поки немає.

Ми можемо говорити про підвищення податків, зараз такі розмови ведуться. Є два бюджетоутворюючі податки, які є найбільшими джерелами доходу держбюджету, - це ПДВ та податок на доходи фізичних осіб, який включає військовий збір. Всі ці податки та один збір є фактично податками, які платять українці, споживачі товарів і працівники підприємств, - сказала Підласа.

Вона підкреслила, що займає досить жорстку позицію стосовно підвищення податків, вважає, що той, хто заробляє більше, повинен більше відраховувати до бюджету.

Коли ми говоримо про підвищення таких податків, я особисто займаю жорстку позицію, що ми повинні говорити про прогресивні ставки. Якщо ви заробляєте найменше, ви не повинні платити більше навіть зараз, але якщо ви заробляєте, наприклад, від 20 тис. грн, то ви могли б платити військовий збір не 1,5%, а 3%. Це допомогло б утримувати наше військо, і це було б справедливо, - наголосила Підласа.

Окрім того, на її думку, в межах пошуку додаткових джерел фінансування військових можна подумати і про податок на розкіш, оскільки в Україну продовжують завозити дорогу техніку та автівки.

Нагадаємо, Латвія розпочала процес депортації росіян

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Доведеться більше платити: Шмигаль анонсував підвищення податків в Україні Доведеться більше платити: Шмигаль анонсував підвищення податків в Україні
Підвищення податків не торкнеться фізичних осіб й малого та середнього бізнесу. Однак, певні зміни все ж таки запровадять, щоби наповнити бюджет та змінити ситуацію в окремих галузях — медицині, освіті та інших соціальних напрямах.
Мінфін хоче оподатковувати всі автомобілі, дорожчі 43 тисяч доларів Мінфін хоче оподатковувати всі автомобілі, дорожчі 43 тисяч доларів
Міністерство фінансів пропонує розширити базу оподаткування транспортним податком.
Loading...
Load next