Єврокомісія погодила продовження "економічного безвізу" для України

Єврокомісія погодила продовження "економічного безвізу" для України

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Єврокомісія погодила продовження “економічного безвізу” для України до червня 2025 року.

Про це він повідомив у соцмережі.

Зауважимо, що рішення залишає відкритим вихід на європейський ринок для наших експортерів. Водночас глава уряду пояснив, що діятимуть чіткіші інструменти контролю за переміщенням товарів. Це дозволить прибрати односторонні обмеження на імпорт української продукції.

Також Шмигаль нагадав, що Європейська рада схвалила програму підтримки України Ukraine Facility, яка передбачає виділення 50 млрд євро на чотири роки.

Так, зможемо покрити дефіцит державного бюджету, профінансувати швидке відновлення та залучити додаткові інвестиції. Це потужний сигнал про те, що ЄС буде з нами стільки, скільки потрібно. Очікуємо на затвердження регламенту Ukraine Facility Європарламентом і надходження першого траншу обсягом 4,5 млрд євро вже в березні, — зазначив прем’єр.

Окрім того, Шмигаль додав, що уряд погодив три рішення для зміцнення обороноздатності України. Перше — дерегуляція виробництва боєприпасів. Друге — вдосконалення ціноутворення на виробництво дронів. Третє — чесні оборонні закупівлі через закритий модуль системи Prozorro.

Нагадаємо, Польща посилює інспекцію сільськогосподарських товарів на кордоні з Україною

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Єврокомісія схвалила надання Україні фіндопомоги на 1,2 млрд євро, — Урсула фон дер Ляєн Єврокомісія схвалила надання Україні фіндопомоги на 1,2 млрд євро, — Урсула фон дер Ляєн
Попередню програму макрофінансової допомоги ЄС було завершено у жовтні 2021 року, тоді Брюссель перерахував Україні останній транш у розмірі 600 млн євро.
У Мінсоцполітики повідомили про зростання прожиткового мінімуму
Водночас буде змінено сферу його застосування
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next