Україна щомісяця потребує $3 млрд зовнішнього фінансування - очільник Мінфіну

Україна щомісяця потребує $3 млрд зовнішнього фінансування - очільник Мінфіну

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що державі потрібно близько $3 млрд зовнішнього фінансування кожного місяця. За його словами, подальша бюджетна підтримка необхідна для забезпечення соціальних видатків.

Про це він повідомив на онлайн-зустрічі фінансового блоку G7, передає Міністерство фінансів України.

У 2023 році фінансова система України була стійкою, а економіка відновлювалась швидше, ніж очікувалося. Зважена політика уряду України разом із послідовною підтримкою міжнародних партнерів мали вирішальну роль у наших досягненнях. Важливо зберегти цю тенденцію. У 2024 році щомісячна потреба у зовнішньому фінансуванні сягає близько $3 млрд. Подальша ритмічна бюджетна допомога життєво необхідна для забезпечення соціальних видатків. Ми не можемо допустити затримку в залученні зовнішнього фінансування, - сказав Марченко.

Він зазначив, що відомство на початку року здійснило потрібні заходи для підтримки фінансової стійкості, а саме - з максимізації доходів державного бюджету та активізації внутрішнього ринку запозичень. За словами міністра, ефективність таких рішень відзначили експерти Міжнародного валютного фонду.

За будь-якого сценарію міжнародна співпраця та координація зусиль є необхідними для перемоги України у війні. Ситуація, в якій опинилася Україна, є безпрецедентною за останні десятиліття: агресор володіє значними ресурсами та посилює свою співпрацю з країнами, проти яких G7 запровадили санкції. Допомога міжнародних донорів – це не просто фінансове питання, а можливість підтримати мільйони українців, які цього потребують, та зберегти життя тисяч військових, - додав Марченко.

Нагадаємо, Міноборони та Федерація військово-технологічного спорту підписали меморандум про співпрацю

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Loading...
Load next