Понад 10 мільярдів гривень надійшло на рахунок НБУ для підтримки армії, - Шмигаль

Понад 10 мільярдів гривень надійшло на рахунок НБУ для підтримки армії, - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що на спеціально створений Національним банком України для допомоги армії надійшло вже понад 10 мільярдів гривень.

За словами прем'єр-міністра, за останні дні до спеціального рахунку НБУ вже перерахували понад 10 мільярдів гривень підтримки – сума далі зростає.

Понад 10 мільярдів гривень надійшло на спеціально створений рахунок Національного банку України для підтримки нашої армії. Хочемо подякувати всім,хто допомагає Україні – за формальну допомогу, і за справжню дружню підтримку, – сказав Шмигаль.

Також Кабінет міністрів активно працює над тим, щоб незахищені верстви населення отримували належну допомогу. Крім того, уряд змінив порядок нарахування пільг і субсидій.

Про всяк випадок, уряд країни вирішив тимчасово змінити порядок нарахування пільг та субсидій. Це допоможе отримувати кошти без перебоїв.

Якщо місцеві органи соцзахисту не зможуть виконувати свої функції, усі виплати будуть здійснюватися безпосередньо Міністерством соціальної політики через Ощадбанк, навіть якщо в отримувача відкриті рахунки в інших банках, – пояснив Шмигаль.

Також очільник Кабінету Міністрів подякував соцпрацівникам, які зараз надають допомогу тим, хто її потребує найбільше – людям з інвалідністю, пенсіонерам та важкохворим.

Нагадаємо, раніше уряд підготував пакет рішень для підтримки бізнесу під час війни.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку
Українські ціни на продовольчі продукти та товари щомісяця стрімко зростають. Зокрема в НБУ зазначають, що інфляція почне сповільнюватися лише восени у 2021 році.
Єврокомісія схвалила надання Україні фіндопомоги на 1,2 млрд євро, — Урсула фон дер Ляєн Єврокомісія схвалила надання Україні фіндопомоги на 1,2 млрд євро, — Урсула фон дер Ляєн
Попередню програму макрофінансової допомоги ЄС було завершено у жовтні 2021 року, тоді Брюссель перерахував Україні останній транш у розмірі 600 млн євро.
Loading...
Load next