Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило кредитний рейтинг України

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило кредитний рейтинг України

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило кредитний рейтинг України з рівня "С" до "RD" (обмежений дефолт) 13 серпня у зв’язку із закінченням пільгового періоду для виплат за єврооблігаціями 2026 року.

Про це повідомляє Reuters.

Fitch зберегло рейтинг боргу України в національній валюті на рівні "CCC-", оскільки очікує, що борг в національній валюті буде виключено з угоди про реструктуризацію із зовнішніми комерційними кредиторами.

Зниження рейтингу до рівня «RD» слідує за закінченням 10-денного пільгового періоду для виплати купонного доходу за єврооблігаціями на 750 млн дол., що мав відбутися 1 серпня. Це означає дефолт відповідно до критеріїв Fitch, - йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Fitch зазвичай не надає прогнозів країнам з рейтингом "ССС+" або нижче.

Рейтингове агентство S&P Global також знизило рейтинг України до "вибіркового дефолту" 2 серпня.

Україна оголосила дефолт за своїми облігаціями після застосування закону, що дозволяє призупинити виплати за зовнішнім боргом до 1 жовтня. Раніше цього місяця Україна розпочала процес отримання згоди власників облігацій на реструктуризацію міжнародних облігацій на суму 20 мільярдів доларів.

Нагадаємо, В Івано-Франківську вручили посмертні нагороди родинам полеглих захисників України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мінсоцполітики повідомили про зростання прожиткового мінімуму
Водночас буде змінено сферу його застосування
Уряд Австрії: Україна - найбільша проблема на європейському континенті
Уряд країни виділив 1,5 мільйона євро для фінансування гуманітарних проєктів. За словами міністра, Україна – це та "гаряча точка", яка знаходиться у безпосередній близькості від Австрії.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next