Росія перекидає свої бойові кораблі у Чорне море на "навчання"

Росія перекидає свої бойові кораблі у Чорне море на "навчання"
Катери Каспійської флотилії Російської Федерації почали міжфлотський перехід в Чорне море. Їхні військові запевняють, що кораблі братимуть участь в рамках так званих навчань.

До Чорного моря РФ перекидає понад 10 десантних та артилерійських катерів Каспійської флотилії. Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на пресслужбу Південного військового округу Росії.

"У рамках здачі контрольної перевірки за зимовий період навчання понад 10 десантних і артилерійських катерів та суден КФЛ ПВО здійснюють міжфлотський перехід з Каспійського до Чорного моря.  Перед виходом з пункту базування в Махачкалі екіпажі катерів відпрацювали повний цикл базової підготовки та виконали курсові завдання в морі", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, при підготовці до переходу Каспійської флотилії було проведене тренування з проходу вузьких ділянок і проточних зон.

"Згідно з планом здачі контрольної перевірки, екіпажі катерів КФЛ у взаємодії з силами Чорноморського флоту візьмуть участь в залікових морських навчаннях", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, що нещодавно депутати Європарламенту ухвалили колективну заяву щодо нарощування російської військової присутності на Сході України та вздовж її кордонів. Вони також звернулись до Росії з вимогою зупинити залякувати Україну.

Читайте також
У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії
Росія також відправила в Чорне море два великі десантні кораблі Північного флоту. "Олександр Отраковський" та "Кондопога" в суботу пройшли Босфор та увійшли в акваторію Чорного моря.
Росія закрила доступ іноземним кораблям у води Чорного моря Росія закрила доступ іноземним кораблям у води Чорного моря
Російська Федерація перекрила акваторію Чорного моря у трьох районах поблизу окупованого Криму, цим самим закривши доступ іншим іноземним суднам.
США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.
Loading...
Load next