"Це не зрада": в Україні пояснили чому США відмовилось направляти свої кораблі

"Це не зрада": в Україні пояснили чому США відмовилось направляти свої кораблі
Адмірал Воєнно-Морських сил України, Ігор Воронченко розповів, що відмова американців вводити свої військові кораблі у води Чорного моря - це не зрада. Наразі американська флотилія залишається у Середземномор'ї.

Сполучені Штати Америки відкликали свою заяву на прохід американських військових кораблів у Чорне море. Однак, як пояснив Воронченко в ефірі одного із суспільно-політичного ток-шоу країни "Право на владу", на прийняття такого рішення Америкою були об'єктивні причини.

"По-перше, це жодна не зрада. Я не знаю, які були плани у шостому флоті США. Мабуть, ухвалене рішення вищого військово-політичного керівництва США не дратувати", - зазначив військовий адмірал.

Зокрема посадовець підтвердив, що США й подавало заявку на прохід у турецьких протоках Дарданелл та Босфор, однак судна розвернулись та не здійснили перехід у води Чорного моря. Однак Воронченко переконаний, що це не кінець морській допомозі від Америки й впевнений, що у них "ще є заготовки".

Проте, у Сполучений Штатах Америки зазначають, що відкликали переправу своїх військових кораблів аби зайвий раз не провокувати Російську Федерацію та не посилювати і так напружену ситуацію між Україною та Росією.

Нагадаємо, що американські військові кораблі повинні були дістатися Чорного моря 14 і 15 квітня і залишатися там до 4 і 5 травня. Проте, Пентагон відмовився від цієї ідеї, коли їхнім кораблям залишилось лише декілька днів для того аби дістатися Чорного моря. Таке рішення було зумовлене побоюваннями з боку США, адже такі дії могли ще більше спровокувати російську сторону на відкриту військову агресію.

Читайте також
США передадуть Україні швидкісні  бойові катери Mark VI вже у наступному році США передадуть Україні швидкісні бойові катери Mark VI вже у наступному році
США передадуть Україні модернізовані бойові катери. Крім того, український флот поповниться протимінними кораблями і сучасними ракетними катерами.
"Хто допоможе?": у США відмовились вводити свої кораблі у Чорне море "Хто допоможе?": у США відмовились вводити свої кораблі у Чорне море
Сполучені Штати Америки відкликали свою заяву на прохід американських військових кораблів у Чорне море. Зокрема судна повинні були здійснити заплановане переміщення через турецькі протоки.
США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.
Loading...
Load next