Рекордний хабар на 5 мільйонів: справу незаконно намагаються забрати у Антикорупційного суду

Рекордний хабар на 5 мільйонів: справу незаконно намагаються забрати у Антикорупційного суду
Справу часів Януковича, щодо ексміністра екології Миколи Злочевського та рекордний хабар спробують забрати з Антикорупційного суду.

Центр протидії корупції повідомляє, що сьогодні о 16:30, Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду розглядатиме відповідне клопотання адвоката обвинуваченого Андрія Кічі про передачу справи з Антикорупційного суду до Шевченківського райсуду Києва.

"Наголошуємо, що будь-які рішення про передачу справи з Антикорупційного суду будуть незаконними, адже кримінальний процесуальний кодекс прямо забороняє це. Стаття 33-1 КПК чітко каже про те, що інші суди не можуть розглядати справи, які підсудні Вищому антикорупційному суду", - зазначають у Центрі протидії корупції.

  Підтвердження засідання
        у Верховному Суді

Зокрема ЦПК наголошує на тому, що Вищий Антикорупційний Суд не має права переглядати рішення будь-якого іншого районного суду у справах НАБУ.

У Центрі протидії корупції зазначають, що за таким ж сценарієм у НАБУ забрали справу щодо заступника глави Офісу Зеленського Олега Татарова. Цю ж схему намагаються використати й ще у декількох схожих справах. 

Зазначимо, що у червні 2020 керівництву НАБУ і САП намагалися вручити хабар на суму 5 мільйонів доларів. За таку рекордну суму хабаря намагались закрити справу проти власника найбільшої приватної газовидобувної компанії Burisma - Миколи Злочевського.

Читайте також
Брата судді Вовка звільнили з розвідки після корупційного скандалу Брата судді Вовка звільнили з розвідки після корупційного скандалу
У ході проведення службового розслідування було виявлено факти порушення Юрієм Зонтовим військової дисципліни та умов проходження військової служби.
Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук
Сина Гладковського звинувачують у хабарництві та корупції. Однак Гладковський-старший вирішив подати в суд на НАБУ ніби то через переслідування його сім'ї, яке триває вже два роки.
Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду
Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, повернувся в Україну після того, як Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук.
Loading...
Load next