Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією

Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.

Федеральна авіаційна адміністрація Департаменту транспорту США (FAA) рекомендує  авіакомпаніям бути особливо обережними та пильними при виконанні польотів над Україною та Росією. Такі рекомендації пояснили нарощуванням військ вздовж українсько-російського кордону.

Про це повідомила пресслужба Державіаслужби України.

"Через потенційні небезпеки FAA рекомендує експлуатантам своїх повітряних суден виявляти особливу обережність при виконанні польотів з/в/над частинами Московського РПІ та РПІ Ростов-на-Дону в межах 100 морських миль від РПІ Дніпра, РПІ Сімферополь і РПІ Київ. NOTAM А0013/21 рекомендує зареєстрованим в США авіакомпаніям і повітряним судам дотримуватися також обережності при плануванні польотів у РПІ Дніпра, РПІ Сімферополь  і РПІ Київ", - йдеться у повідомленні.

Таке рішення зумовлене ескалацією ситуації вздовж кордонів України. Зокрема Україна погодилась надавати повну інформацію стосовно стану аеронавігаційного обслуговування та безпеки польотів в державі. Також у Державіаслужбі зазначили, що з 2014 року у повітряному просторі України для літаків діють певні обмеження, пов’язані з російською агресією на сході країни і тимчасовою окупацією Криму. 

Нагадаємо, що на навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків. Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку, зокрема і авіаційну.

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото) Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото)
Російська Федерація й надалі продовжує збільшувати свою військову силу поблизу українсько-російських кордонів. Зокрема збільшується кількість авіації, яка була помічена у Криму та поблизу України.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Loading...
Load next