Нацрада оштрафувала проросійські телеканали "НАШ" та "NewsOne"

Нацрада оштрафувала проросійські телеканали "НАШ" та "NewsOne"
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала два телеканали "НАШ" і "Newsone" внаслідок розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі й ненависті.

Накладення штрафів відбулось у зв'язку із тим, що в ефірі проросійських телеканалів лунали заклики до розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті.

Телеканал "НАШ" за підсумками перевірок отримав два попередження та два штрафи – на суму понад 200 тисяч гривень, йдеться у повідомленні Нацради.

"Результати безвиїзних позапланових перевірок ТОВ "НАШ 365" (логотип "НАШ"), м. Київ, розглянуті на засіданні Національної ради 28 квітня, призвели до застосування до цього мовника  за порушення вимог українського законодавства двох попереджень  та двох штрафних санкцій на суму понад 200 тисяч гривень", - повідомляється на сайті Національної ради.

Штраф на суму 114 067 гривень було накладено за наявність закликів до насильницької зміни конституційного ладу України, розв’язування агресивної війни або її пропаганди, а також расової чи релігійної ворожнечі та ненависті в ефірі телеканалу "НАШ".

Зокрема Нацрада також оштрафувала й телеканал Віктора Медведчука - "NewsOne". Зокрема каналу винесли три попередження і штраф на суму 114 067 гривень за ствердження того, що значна кількість євреїв служила у військах нацистського Третього Рейху та про існування єврейських дивізій СС.

"За наявність закликів до розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті відповідно до  частини восьмої статті 72 цього ж закону застосувала до ТОВ "Новини 24 години" санкцію "стягнення штрафу" – 25% розміру ліцензійного збору,  що становить для компанії 114 067,50 грн", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначимо, що в ефірі телеканалу "NewsОne" українського громадського діяча та відеоблогера Сергія Стерненка назвали "вбивцею".

Нагадаємо, що нещодавно платформа YouТube заблокувала сторінки медведчуківських телеканалів ZIK, 112 Україна та NewsOne. Тепер глядачі заблокованих телеканалів не матимуть змоги переглядати їхні ефіри у мережі Інтернет.

Читайте також
Роздяглись догола посеред траси: трьох українок оштрафували у Чорногорії за відверту фотосесію (відео 18+) Роздяглись догола посеред траси: трьох українок оштрафували у Чорногорії за відверту фотосесію (відео 18+)
Троє дівчат влаштували відверту оголену фотосесію посеред дороги у Чорногорії. Українки фотографувалися без одягу, сидячи на автодорозі й поливаючи себе водою.
З Медведчука стягнуть майже 140 тисяч гривень компенсації щодо книжки про Стуса З Медведчука стягнуть майже 140 тисяч гривень компенсації щодо книжки про Стуса
Київський апеляційний суд постановив стягнути майже 140 тис. грн з кума Путіна, яке має відшкодувати витрати видавництва Vivat на розгляд справи щодо заборони книги "Справа Василя Стуса".
Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму
Російські літаки "долітались" до Криму. Український суд за клопотанням прокуратури АР Криму та міста Севастополя арештував 12 літаків російського авіаперевізника який здійснював польоти до закритого Україною пункту пропуску "Сімферополь-авіа".
Loading...
Load next