"Світить до п’яти років ув’язнення": в Одесі затримали чоловіка з комуністичною символікою

"Світить до п’яти років ув’язнення": в Одесі затримали чоловіка з комуністичною символікою
Одеські поліцейські затримали чоловіка в одязі із зображенням комуністичної символіки. Через свої дії чоловіку загрожує кримінальна відповідальність.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею про виготовлення чи поширення комуністичної чи нацистської символіки, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

"Зараз він дає пояснення з цього приводу у відділі поліції. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - йдеться у повідомленні МВС.

Зокрема чоловіка зупинили на вулиці Калантаївській в одязі з зображенням комуністичної символіки. Наразі відомості щодо правопорушення хочуть занести до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 436, частиною 1 - Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що сьогодні в Одесі поліцейські охороняють Куликове поле і Соборну площу, де сьогодні, 2 травня, відбудуться заходи, присвячені річниці масових заворушень у 2014 році. Зокрема МЗС України нагадало українцям, які планують прийти на Куликове поле про заборону використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та георгіївських (гвардійських) стрічок.

Читайте також
В Одесі п'яний водій втікаючи від поліцейський протаранив дев'ять автівок В Одесі п'яний водій втікаючи від поліцейський протаранив дев'ять автівок
У стані алкогольного сп'яніння чоловік влаштував перегони із поліцейськими та водночас пошкодив дев'ять автівок. Згодом одеські патрульні затримали п'яного водія, який керував авто без посвідчення й намагався від них втекти.
Перелякана, але жива: на Одещині знайшли зниклу учора 4-річну дівчинку (фото) Перелякана, але жива: на Одещині знайшли зниклу учора 4-річну дівчинку (фото)
Учора, 14 травня, близько 16 години зникла 4-річна дитина Аміна Витичак. Поліція разом із родичами шукала дитину усю ніч, однак врятовану дівчинку можуть забрати у батьків разом і з ще двома дітьми.
Річниця трагедії в Одесі: поліція взяла під охорону Куликове поле та Соборну площу (фото) Річниця трагедії в Одесі: поліція взяла під охорону Куликове поле та Соборну площу (фото)
В Одесі поліцейські охороняють Куликове поле і Соборну площу, де сьогодні, 2 травня, відбудуться заходи, присвячені річниці масових заворушень у 2014 році. Тоді загинуло 48 осіб, а розслідування справи триває й досі.
Loading...
Load next