Били та не годували: на Дніпропетровщині людей тримали у трудовому рабстві

Били та не годували: на Дніпропетровщині людей тримали у трудовому рабстві
Злочинне угруповання з п'яти осіб викрили правоохоронці Дніпропетровської області. У ході розслідування виявилось, що зловмисники змушували людей виконувати важку роботу по догляду за тваринами, жорстоко карали їх та не платили гроші за виконану роботу.

За скоєне підозрюваним загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє пресслужба поліції Дніпропетровщини.

"62-річна мешканка Дніпра займалася підбором та переправленням людей на тваринницьку ферму. Зловмисниця підбирала мешканців Дніпропетровської області, які перебували у скрутному матеріальному стані, при цьому обіцяла їм високу зарплатню та гідні умови роботи", - йдеться у повідомленні поліції.

Однак, її спільники, інші чоловіки контролювали роботу "найманих працівників" та займалися їх утриманням. Зокрема серед зловмисників був і громадянин Азербайджану, чия посвідка та тимчасове мешкання в Україні закінчується 14 травня цього року.

"Коли люди погоджувалися, їх перевозили на ферму у Магдалинівському районі Дніпропетровської області. Там вони виконували тяжку роботу по догляду за тваринами, жили у бараках і тяжко працювали. При цьому робітників майже не годували, а в разі непокори – били. Обіцяні за роботу гроші потерпілі так і не отримали", - зазначають у дніпропетровській поліції.

Правоохоронці затримали членів злочинного угруповання ще рік тому, однак лише нещодавно матеріали кримінального провадження направили до суду. Зокрема жінці та чотирьом чоловікам вручили повідомлення про підозру за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України - Торгівля людьми. П'ятьом підозрюваним загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.  

Читайте також
На Дніпропетровщині судитимуть правохоронця, який до смерті побив затриманого На Дніпропетровщині судитимуть правохоронця, який до смерті побив затриманого
Екскомандира взводу полку патрульної поліції у Кривому Розі, якого підозрюють у побитті до смерті 47-річного затриманого чоловіка.
Побиття поліцейських у Чернігові: суд арештував усіх підозрюваних у вбивстві (відео) Побиття поліцейських у Чернігові: суд арештував усіх підозрюваних у вбивстві (відео)
Підозрювані - четверо жителів Чернігова, наймолодшому з них 16 років, ще двом по 17 років, а найстаршому — 18. Нападники завдали одному з поліцейських понад 20 ударів у голову, внаслідок чого він помер на місці події.
На Дніпропетровщині поліція звільнила з трудового рабства 60 осіб (відео) На Дніпропетровщині поліція звільнила з трудового рабства 60 осіб (відео)
На Дніпропетровщині поліцейські затримали фермерів-рабовласників. Їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.
Loading...
Load next