На Дніпропетровщині поліція звільнила з трудового рабства 60 осіб (відео)

На Дніпропетровщині поліція звільнила з трудового рабства 60 осіб (відео)
На Дніпропетровщині поліцейські затримали фермерів-рабовласників. Їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.

У Дніпропетровській області в ході поліцейської спецоперації співробітники міграційної поліції звільнили з трудового рабства 60 осіб.

Про це повідомляє пресслужба МВС. 

Правоохоронці з’ясували, що фермери мали у власності 500 га землі у Петриківському та Магдалинівському районах Дніпропетровської області. Для обробки полів та збору урожаю овочів вони пропонували робітникам пристойну платню. Натомість людей заселили у бараки й платили лише частину обіцяних коштів. 

Поліцейські запідозрили трьох осіб 64, 50 та 40 років в работоргівлі. За місцями їхнього мешкання, роботи та в автомобілях відбулися обшуки за участі поліцейських управління карного розшуку за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. 

В результаті правоохоронці вилучили  зброю, набої, паспорти робітників, документацію, банківські картки, гроші та три автомобілі. На момент слідчих заходів у бараках перебували 60 осіб, які піддавалися трудовій експлуатації.

Наразі в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано трьох осіб. Їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми). Також відкрито кримінальне провадження за фактом зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Затриманим загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також
Били та змушували працювати: на Дніпропетровщині злочинна група тримала в рабстві 120 людей Били та змушували працювати: на Дніпропетровщині злочинна група тримала в рабстві 120 людей
Злочинна група тримала у рабстві на території Дніпропетровської області 120 людей. Зловмисники пропонували людям, які перебували у складних життєвих умовах, роботу та житло, натомість тримали у жахливих умовах і змушували працювати по 12 – 16 годин у добу.
Пішов гуляти на дитмайданчик і зник: на Дніпропетровщині поліція розшукує 8-річного хлопчика (фото) Пішов гуляти на дитмайданчик і зник: на Дніпропетровщині поліція розшукує 8-річного хлопчика (фото)
У місті Покрові Дніпропетровської області поліцейські та місцеві жителі розшукують 8-річного Огли Ібрагіма Андрійовича, який зник ще 2 червня.
Били та не годували: на Дніпропетровщині людей тримали у трудовому рабстві Били та не годували: на Дніпропетровщині людей тримали у трудовому рабстві
Злочинне угруповання з п'яти осіб викрили правоохоронці Дніпропетровської області. У ході розслідування виявилось, що зловмисники змушували людей виконувати важку роботу по догляду за тваринами, жорстоко карали їх та не платили гроші за виконану роботу.
Loading...
Load next