Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР”

Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР”
Працівники Служби безпеки України затримали проросійського бойовика - уродженця Горлівки, який намагався отримати інформацію про українських військових.

СБУ затримала 45-річний мешканець Горлівки, який є одним із командирів так званого міністерства оборони "ДНР" на посадах "старшого розвідника" та "стрільця-помічника гранатометника" обстрілював українські позиції. До складу терористичного угрупування він входить ще з 2016 року, повідомляє пресслужба СБУ.

"Бойовик намагався провести рекогносцирування місцевості на лінії розмежування. За попередньою інформацією, його завдання було – отримати інформацію про розташування, а також сили і засоби українських військових", - йдеться у повідомленні.

Затримати проросійського бойовика вдалось учора, 9 травня. Під час перевірки правоохоронці виявили в найманця військовий квиток "ДНР" та посвідчення "Общественной организации ветеранов Новоросии".

Зокрема під час своєї сепаратистської діяльності для отримання інформації про українських військових бойовик здійснював наглядову діяльність на лінії розмежування, а також брав участь у веденні збройного опору, незаконної протидії та перешкоджанні виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів і військовими ЗСУ.

Оперативники СБУ повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні злочину за частиною 1 статті 258-3 - Створення терористичної групи чи терористичної організації. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також
Добивав поранених українських військових: СБУ затримала у Києві бойовика "ДНР" (відео) Добивав поранених українських військових: СБУ затримала у Києві бойовика "ДНР" (відео)
До окупаційних сил РФ зловмисник приєднався з самого початку російського вторгнення на Донбас у 2014 році. Там він добивав поранених у бою військових АТО.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Loading...
Load next