Посадовцям КМДА, які присвоїли 13,5 мільйонів гривень повідомили про підозру

Посадовцям КМДА, які присвоїли 13,5 мільйонів гривень повідомили про підозру
Учора, 12 травня, у Департаменті соцполітики КМДА пройшли обшуки, завдяки яким вдалось викрити сімох київських посадовці, які є причетними до розкрадання 13,5 мільйонів гривень з бюджету.

У результаті правоохоронці повідомили про підозру 3 чинним та 4 колишнім високопосадовцям, повідомляє Київська міська прокуратура, сьогодні, 13 травня.

"Протягом 2017-2019 років, службові особи Департаменту соцполітики КМДА вступивши у змову із службовими особами суб’єкта господарювання уклали ряд договорів на закупівлю засобів особистої гігієни за завищеними цінами (надбавка на ціну складає понад 106%)", - йдеться у повідомленні київської прокуратури.

Внаслідок злочинних дій посадовцям вдалось розкрасти та привласнити з державного бюджету 13,5 мільйонів гривень.

Санкціоновані обшуки проходили у:

  • заступника директора Департаменту соцполітики;
  • головного спеціаліста відділу;
  • завідувача сектору;
  • у колишнього начальника відділу Департаменту соцполітики.

Під час обшуків правоохоронцям вдалось вилучити достатній об’єм доказів для повідомлення вказаним службовцям про підозру. Серед цих доказів вилучили відповідні документи та чорнові дописи.

Наразі київським високопосадовцям інкримінують привласнення майна в особливо великому розмірі групою осіб через зловживання службовим становищем. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Читайте також
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук
Сина Гладковського звинувачують у хабарництві та корупції. Однак Гладковський-старший вирішив подати в суд на НАБУ ніби то через переслідування його сім'ї, яке триває вже два роки.
Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого
Вищий антикорупційний суд переніс засідання у справі "Укроборонпрому" проти Ігоря Гладковського, якого підозрюють у корупційних схемах в оборонній сфері.
Loading...
Load next