Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ

Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ
Українцям, які проживають у Секторі Гази, запропонували сформувати список на евакуацію, внаслідок загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною.

Ймовірно, що найближчим часом Ізраїль може провести наземну військову операцію у Секторі Гази. Наслідки будуть руйнівними, може постраждати мирне населення, зазначає видання "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело у МЗС.

Внаслідок цього майже 80 громадян України, які перебувають на території арабської держави Палестини - Секторі Гази висловили бажання евакуюватись через непередбачувані події та ймовірну загрозу їхньому життю. Відомо, що на території Сектора Гази на даний час проживає приблизно 1600 громадян України - це переважно українські жінки, які перебувають у шлюбі з палестинцями, і члени їхніх сімей.

"Попередньо відомо, що близько 80 громадян України висловили бажання щодо евакуації з анклаву, їм запропоновано сформувати список і направити в диппредставництва для подальшої обробки", - повідомив виданню один із співрозмовників МЗС.

Зазначимо, що станом на 14 травня жертв або постраждалих серед українців у Секторі Гази немає. Також відомо, що наразі звідти не евакуйовували своїх громадян ще жодна країна.

Нагадаємо, що нещодавно літак української авіакомпанії МАУ не зміг здійснити посадку у аеропорту Тель-Авіва імені Бен Гуріона, внаслідок обстрілу зі сторони Сектора Гази. Зокрема літак МАУ, що летів з Києва до Тель-Авіва, був змушений сісти на Кіпрі у Ларнаці. Інші рейси, які повинні були здійснити посадку в аеропорті Тель-Авіва також направили в сусідні країни. 

Читайте також
Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що протягом 48 годин Україна евакуює із Сектору Гази своїх громадян. Зокрема наразі 127 українців уже виявили бажання повернутися на Батьківщину.
Кулеба обговорив евакуацію українців із Сектору Гази з очільником МЗС Єгипту Кулеба обговорив евакуацію українців із Сектору Гази з очільником МЗС Єгипту
Дмитро Кулеба подякував єгипетській стороні за зусилля для організації евакуації українців зі Сектора Гази. Зокрема Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Єгипту Самехом Шукрі.
Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото) Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото)
Літак із 109 українцями, які виявили бажання виїхати із Сектора Гази та повернутись додому, приземлився в Києві. Разом з українцями було евакуйовано також 13 громадян Молдови та четверо громадян Болгарії.
Loading...
Load next