Корабель флоту Великої Британії увійшов в води Чорного моря та прямує до Одеси (відео)

Корабель флоту Великої Британії увійшов в води Чорного моря та прямує до Одеси (відео)
Патрульний корабель ВМС Великої Британії прибережної зони Trent P224 сьогодні, 16 травня, увійшов в акваторію Чорного моря й прямує до порту Одеси.

В акваторію Чорного моря увійшов патрульний корабель Королівського флоту Великої Британії OPV Trent (Р224). Про це у Facebook повідомив керівник Інституту стратегічних чорноморських досліджень Андрій Клименко.

"Станом на 9:00 (Київський час) 16.05.2021 в протоку Босфор у напрямку Чорного моря підходить патрульний корабель Королівського флоту Великої Британії OPV "Trent" (Р224). Абревіатура OPV — це Offshore Patrol Vessels, тобто патрульний корабель прибережної зони", - повідомив Клименко.

Зокрема за даними системи моніторингу Мarinetraffic, станом на 12:30 16 травня британський корабель успішно пройшов протоку Босфор і увійшов у води Чорного моря. В той час його супроводжували турецькі катери берегової охорони.

При цьому у посольстві Великої Британії, заявили, що держава продовжуватиме підтримувати безпеку та стабільність, працюючи з НАТО та регіональними партнерами.

Зазначимо, що патрульний корабель Великої Британії ввели до складу ВМС лише в серпні 2020 року, а його екіпаж складається з 60 моряків. До того ж британське судно озброєний артустановками DS30M Mк2 та кулеметами Mk48, а його вертолітний майданчик може прийняти вертоліт типу "Мерлін". 

Нагадаємо, що американський фрегат берегової охорони USCGC Hamilton у понеділок вранці 10 травня зайшов в одеський порт. Зрештою о 8:30 ранку американський корабель пришвартувався на 15 причалі Морського вокзалу.

Читайте також
Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі
Військовослужбовці Російської Федерації відкрили попереджувальний вогонь по британському судну у Чорному морі.
Росія закрила доступ іноземним кораблям у води Чорного моря Росія закрила доступ іноземним кораблям у води Чорного моря
Російська Федерація перекрила акваторію Чорного моря у трьох районах поблизу окупованого Криму, цим самим закривши доступ іншим іноземним суднам.
Росія перекидає свої бойові кораблі у Чорне море на "навчання" Росія перекидає свої бойові кораблі у Чорне море на "навчання"
Катери Каспійської флотилії Російської Федерації почали міжфлотський перехід в Чорне море. Їхні військові запевняють, що кораблі братимуть участь в рамках так званих навчань.
Loading...
Load next