Вперше за 13 років: корабель берегової охорони США зайшов в порт Одеси

Вперше за 13 років: корабель берегової охорони США зайшов в порт Одеси
Американський фрегат берегової охорони USCGC Hamilton у понеділок вранці 10 травня зайшов в одеський порт.

Сьогодні, о 8:30 ранку американський корабель пришвартувався на 15 причалі Морського вокзалу, повідомляє місцеве одеське видання "Думская".

"Гамільтон ввійшов у чорноморські води ввечері 27 квітня. Наступного дня він провів уроки з турецьким фрегатом "Явуз". З 4 по 6 травня гостював в порту Батумі, провівши навчальні заходи в порту грузинськими катерами типу Айленд", - йдеться у повідомленні видання.

Зокрема вранці 8 травня на зустріч з фрегатом у морі вийшов флагман української Морської охорони корвет BG50 "Григорій Куроп'ятников".

Зазначимо також, що за інформацією ДПСУ, маневри проводилися більш ніж в 100 милях від Одеси під час 4-бального шторму, у той час, як кораблі окупантів Російської Федерації намагалися перешкоджати навчанням. Тоді російські кораблі оголошували вигадані координати закритих районів, вимагаючи залишити їх, а також небезпечно маневрували й намагалися штучно звузити зону маневру.

Нагадаємо, що патрульний катер берегової охорони Сполучених Штатів Америки "Hamilton" сьогодні, 27 квітня увійшов в акваторію Чорного моря. Планується, що він буде підтримувати американських союзників та партнерів України у Чорноморському регіоні.

Читайте також
Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море
Американський ракетний есмінець USS Ross увійшов у акваторію Чорного моря для участі у щорічних українсько-американських військових навчаннях.
Військові кораблі США покинули Чорне море після закінчення навчань Sea Breeze 2021 Військові кораблі США покинули Чорне море після закінчення навчань Sea Breeze 2021
Військові міжнародні навчання Sea Breeze-2021 у Чорному морі за участі 32 країн завершилися 10 липня.
Есмінець США покинув Чорне море після навчань Sea Breeze-2021 (фото) Есмінець США покинув Чорне море після навчань Sea Breeze-2021 (фото)
У наймасштабніших за останні 20 років військово-морських навчаннях були залучені 32 бойові кораблі, 40 літаків і 5 тис. військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів Альянсу.
Loading...
Load next