На Волині контрабандисти гелікоптером переправляли сигарети через кордон (фото)

На Волині контрабандисти гелікоптером переправляли сигарети через кордон (фото)
Правоохоронців СБУ викрили міжрегіональних контрабандистів, які незаконно переправляли гелікоптером сигарети на загальну суму до 30 тисяч доларів щодня.

У Волинській області працівники Служби безпеки України припинили діяльність міжрегіональної злочинної групи, учасники якої налагодили механізм нелегального переправлення цигарок через кордон за допомогою гелікоптера, повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що у квітні 2021 року контрабандисти у одній із східних областей України купили гелікоптер "Robinson r-44", який переховували у замаскованих ангарах. Згодом вони завершили обладнання вертольота під контрабандні перевезення та на низькій висоті перетинали кордон для здійснення незаконного перевезення цигарок. 

За даними Служби безпеки України, щодня зловмисники переправляли через кордон товар вартістю до 30 тисяч доларів щодня.

"Правоохоронці затримали зловмисників у Ковельському районі під час чергової спроби переміщення 15,2 тис. пачок цигарок українського виробництва. Крім товару у ділків вилучено гелікоптер і мікроавтобус, все загальною вартістю майже $85 тисяч", - йдеться у повідомленні СБУ.

Наразі триває досудове слідство та У межах кримінального провадження планується повідомити зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 28 - Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією та статтею 334 - Порушення правил міжнародних польотів, Кримінального кодексу України.

Читайте також
На кордоні з Румунією чоловік намагався перевезти контрабанду у торті "Наполеон" (відео) На кордоні з Румунією чоловік намагався перевезти контрабанду у торті "Наполеон" (відео)
Учора, 23-річний мешканець Чернівецької області намагався перетнути кордон із набитим сигаретами тортом "Наполеон".
Заховав між вишнями: на кордоні з Румунією виявили близько 400 ящиків контрабандни (відео) Заховав між вишнями: на кордоні з Румунією виявили близько 400 ящиків контрабандни (відео)
Нелегально перевести вантажівкою контрабанду сигарет намагався українець, який прямував у Румунію.
Loading...
Load next