МЗС Канади готується до перемовин з Іраном щодо аварії українського літака МАУ

МЗС Канади готується до перемовин з Іраном щодо аварії українського літака МАУ
У канадському МЗС створили посаду старшого радника з питань катастрофи літака МАУ в Ірані, який братиме участь у підготовці до переговорів з іранською стороною.

Про це заявили у Міністерстві закордонних справ Канади.

Міністр закордонних справ Канади Марк Гарно оголосив, що Паям Ахаван, старший науковий співробітник коледжу Масі та поважний запрошений професор університету Торонто приєднається до МЗС як старший радник з питання реагування міністерства на трагедію літака МАУ рейсу PS752, - йдеться у повідомленні.

Відомо, що професор надаватиме поради щодо усіх питань, які стосуються катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" рейсу PS752, особливо юридичної підготовки команди МЗС до майбутніх міждержавних перемовин з Іраном стосовно відшкодувань та інших можливих дій.

Уряд Канади рішуче налаштований домогтися прозорості, підзвітності та справедливості для жертв цієї трагедії, їх родичів та усіх канадців, — заявили у канадському МЗС.

Нагадаємо, що 20 травня, Верховний суд провінції Онтаріо визнав збиття українського літака МАУ, який здійснював політ 8 січня 2020 року у небі поблизу Тегерана навмисним терористичним актом. суддя Едвард Белобаба у своєму рішенні опирався на інформацію двох експертів, один з яких дійшов висновку, що представники Ісламської революції "знали, що рейс PS 752 був цивільним літаком, і навмисно збили його з наміром знищити"

Читайте також
Канадський суд визнав збиття українського літака МАУ в Ірані терористичним актом Канадський суд визнав збиття українського літака МАУ в Ірані терористичним актом
Верховний суд провінції Онтаріо визнав збиття українського літака МАУ, який здійснював політ 8 січня 2020 року у небі поблизу Тегерана навмисним терористичним актом. На рейсі PS752 Тегеран – Київ загинули 167 пасажирів та 9 членів екіпажу.
Іран переслідував та катував родичів загиблих у авіакатастрофі МАУ під Тегераном Іран переслідував та катував родичів загиблих у авіакатастрофі МАУ під Тегераном
Правозахисники звинувачують владу Ірану в переслідуванні родичів жертв збитого літака МАУ, який здійснював політ 8 січня 2020 року у небі поблизу Тегерана.
Збиття українського літака МАУ: Іран пропонує виплатити по 150 тисяч доларів родичам загиблих Збиття українського літака МАУ: Іран пропонує виплатити по 150 тисяч доларів родичам загиблих
Під час переговорів у Києві іранська делегація запропонувала виплатити компенсацію у 150 тисяч доларів родинам загиблих українців, що були на борту літака МАУ, який збили іранські бойовики поблизу Тегерану 8 січня 2020 року. Всі 176 людей, які були в літаку, загинули, серед них 11 українців.
Loading...
Load next