Канадський суд визнав збиття українського літака МАУ в Ірані терористичним актом

Канадський суд визнав збиття українського літака МАУ в Ірані терористичним актом
Верховний суд провінції Онтаріо визнав збиття українського літака МАУ, який здійснював політ 8 січня 2020 року у небі поблизу Тегерана навмисним терористичним актом. На рейсі PS752 Тегеран – Київ загинули 167 пасажирів та 9 членів екіпажу.

Атака на літак української авіакомпанії МАУ була "навмисною атакою тероризму", відповідне рішення прийняв канадський суд  провінції Онтаріо учора, 20 травня. Рішення ухвалили за позовом чотирьох родичів загиблих громадян Канади, яких у літаку було 57, повідомляє видання "Globalnews".

Відомо, що суддя Едвард Белобаба у своєму рішенні опирався на інформацію двох експертів, один з яких дійшов висновку, що представники Ісламської революції "знали, що рейс PS 752 був цивільним літаком, і навмисно збили його з наміром знищити"

Внаслідок цього суддя Верховного суду провінції Онтаріо ухвалив рішення проти Ірану із таким формулюванням:

Позивачі довели, що збиття відповідачами рейсу PS752 було терористичним актом і є терористичною діяльністю"

Однак, під час судового засідання та ухвалення рішення іранська сторона не брала участі й відповідно не надала аргументів на свій захист. Наразі судове рішення передали на ознайомлення владі Ірану. 

Нагадаємо, що наприкінці квітня цього року стало відомо, що іранська влада одразу знала, що український пасажирський літак МАУ поблизу Тегерану збили навмисно. Зокрема у інтерв'ю американському виданню міністр закордонних справ Ірану Джафарія Заріф повідомив, що у Корпусі вартових Ісламської революції одразу після авіакатастрофи знали, що саме іранські дві ракети класу "земля-повітря" збили пасажирський літак української авіакомпанії, однак вони це визнали лише через три доби.

Також відомо, що Заріфа повідомив й те, що після того, як він заявив на засіданні Радбезу Ірану, що світ вимагає пояснення катастрофи, його змушували опублікувати твіт про те, що інформація про атаку ракетами є неправдивою.
 

Читайте також
МЗС Канади готується до перемовин з Іраном щодо аварії українського літака МАУ МЗС Канади готується до перемовин з Іраном щодо аварії українського літака МАУ
У канадському МЗС створили посаду старшого радника з питань катастрофи літака МАУ в Ірані, який братиме участь у підготовці до переговорів з іранською стороною.
Іран переслідував та катував родичів загиблих у авіакатастрофі МАУ під Тегераном Іран переслідував та катував родичів загиблих у авіакатастрофі МАУ під Тегераном
Правозахисники звинувачують владу Ірану в переслідуванні родичів жертв збитого літака МАУ, який здійснював політ 8 січня 2020 року у небі поблизу Тегерана.
У Ірані намагались приховати те, що український літак МАУ збили навмисно У Ірані намагались приховати те, що український літак МАУ збили навмисно
Іранська влада одразу знала, що український пасажирський літак МАУ поблизу Тегерану збили невипадково - це зробили навмисно. Зокрема ця інформація довго приховувалась від усього світу.
Loading...
Load next