В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа

В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа
Генеральна прокуратура Італії та сім’я фотографа Андреа Роккеллі подали касаційні скарги на рішення італійського Апеляційного суду щодо нацгвардійця Віталія Марківа. Його звинувачували в причетності до загибелі Роккеллі на Донбасі у 2014 році.

Про це повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький.

Найближчим часом очікуються новини про розгляд справи у Касаційному суді — найвищій судовій інстанції Італії. Попереду — касаційний процес і юридичні баталії, - зазначив він.

Зокрема сам Марків у коментарі «Суспільному» підтвердив інформацію про майбутній касаційний процес.

Так, інформацію підтверджую... Ми точно братимемо участь у цьому процесі. Війну ще не виграно, виграно тільки битву, - зазначив він.

За словами нацгвардійця, точна дата засідання Касаційного суду Італії невідома, але воно, ймовірно, відбудеться восени 2021 року. Наразі італійські та українські адвокати Марківа готуються до процесу.

Нагадаємо, старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбував покарання у в’язниці поблизу італійського Мілана після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років ув’язнення за нібито причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та перекладача, росіянина Андрія Миронова, в травні 2014 року в районі Слов’янська Донецької області.

Читайте також
Вирізав серце й підпалив: вибух у багатоповерхівці на Київщині був спробою приховати вбивство (фото) Вирізав серце й підпалив: вибух у багатоповерхівці на Київщині був спробою приховати вбивство (фото)
Ймовірною причиною пожежі у житловому будинку у Білогородці, що на Київщині була спроба приховати жорстоке вбивство. Вбитому чоловікові вирізали серце і частину легень.
В Одесі невідомий серед дня застрелив чоловіка: поліція розпочала операцію "Сирена" (відео) В Одесі невідомий серед дня застрелив чоловіка: поліція розпочала операцію "Сирена" (відео)
Загиблий був фігурантом кримінальної справи про вимагання. Вбивство на замовлення виконували представники злочинного угруповання.
"Є сліди від удару": нові деталі смерті мера Кривого Рогу (відео) "Є сліди від удару": нові деталі смерті мера Кривого Рогу (відео)
Депутат Криворізької міської ради переконана, що смерть мера Кривого Рогу не самогубство і навіть не доведення до нього, а ймовірне вбивство.
Loading...
Load next