В Одесі за спробу підкупу виборців засудили голову виборчкому

В Одесі за спробу підкупу виборців засудили голову виборчкому
Київський районний суд Одеси засудив на п'ять років позбавлення волі голову виборчкому, яка разом зі своїм спільником мала намір підкупити понад 1 тисячу містян.

Київський районний суд Одеси визнав голову дільничної комісії винним у підкупі виборців та засудив на п’ять років позбавлення волі. Про це йдеться у вироку суду, який був винесений минулого тижня.

Зазначається, що голова дільничної виборчої комісії № 511370 окружної виборчої комісії № 136 Суворовського району Одеси зі спільником підібрали кандидатури виборців (1 тис. 50 осіб), які за гроші мали віддати свої голоси за певного кандидата. Людям пообіцяли 1,2 тис. грн кожному, загальна сума хабаря становила 1 млн 260 тис. грн.

Відомо, що 15 жовтня 2020 року в Одесі затримали голову виборчкому, однак лише зараз суд обрав йому запобіжний захід. В Офісі генпрокурора повідомляли, що голова ДВК разом зі спільником одержали 43,5 тисячі доларів за списки осіб, які на їх вимогу та прохання будуть голосувати за конкретних кандидатів однієї з політичних партій на виборах.

Зауважимо, що за даними Національної поліції підозрюваний голова комісії у 2015 році вже був засуджений за злочин, пов'язаний з виборами.

Зокрема суд визнав обидвох фігурантів справи винними у підкупі виборців. Їм призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов'язаною з роботою виборчих комісій, комісій референдуму, утворених в порядку, передбаченому виборчим законодавством України строком 5 (п'ять) років. На підставі ст. 75 КК України вони звільнені від відбування основного покарання з випробувальним терміном на 2 роки.

Читайте також
Одеський суд визнав винним Стерненка за двома статтями й засудив до одного року умовно Одеський суд визнав винним Стерненка за двома статтями й засудив до одного року умовно
Стерненка визнали винним у справі про викрадення людини. Також його визнано винним по 263-й статті ККУ - незаконне поводження зі зброєю.
"Судимість за один патрон": Стерненко планує подавати касаційну скаргу на вирок суду "Судимість за один патрон": Стерненко планує подавати касаційну скаргу на вирок суду
Сьогодні, 31 травня, Апеляційний суд Одеси залишив без змін звинувачення щодо громадського активіста Сергія Стерненка за статтями про викрадення людини та незаконне поводження зі зброєю - за частиною 2 статті 146 і за частиною 1 статті 263 ККУ.
В Одесі суд арештував "педагога-логопеда", яка розбещувала малолітніх дітей для свого чоловіка (фото) В Одесі суд арештував "педагога-логопеда", яка розбещувала малолітніх дітей для свого чоловіка (фото)
Одеський суд арештував підозрювану у розбещенні неповнолітніх, яка під приводом індивідуальних занять із дошкільної підготовки, вчиняли над малолітніми дітьми сексуальне насильство. Жінка підбирала та змушувала діток до участі у сексуальних іграх зі своїм 57-річним чоловіком.
Loading...
Load next