Перейшла мінне поле: 16-річна дівчина тікала з Горлівки, щоб вчитись в Україні (фото)

Перейшла мінне поле: 16-річна дівчина тікала з Горлівки, щоб вчитись в Україні (фото)
На Донбасі дівчина через мінне поле втекла з окупованих районів Донецької області (ОРДО). Вчора пізно ввечері вона вийшла до позицій українських військових.

Напередодні близько 23:00 на позиції Збройних сил України зі сторони ОРДО біля смт Верхньоторецьке вийшла 16-річна дівчина. Вона разом з бабусею, яка є її опікуном, проживає у місті Горлівка та має паспорт так званої “Донецької народної республіки”. Про деталі втечі підлітка повідомили у Департаменті комунікації МВС України.

Правоохоронці встановили, що неповнолітня, після відпочинку з друзями, перетнувши мінні поля, свідомо прийшла на лінію розмежування смт. Верхньоторецьке. Вона повідомила про бажання проживати на території неокупованої України, - йдеться у повідомленні.

Також дівчина повідомила про те, що на Західній Україні у неї є родичі. Однак, наразі неповнолітню віддали під опіку ювенальної превенції Донецької області, соціальних служб та поліції.

Її оглянули медики, тілесних ушкоджень не має. З дівчиною працюють психологи. До встановлення всіх обставин неповнолітня перебуватиме у притулку під наглядом поліцейських та працівників органів опіки дітей, - повідомляють у МВС.

 

Читайте також
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
На Донбасі український військовий підірвався на вибухівці На Донбасі український військовий підірвався на вибухівці
Внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець отримав бойове травмування. Однак, минула доба на Донбасі пройшла спокійно - бойових втрат серед українських захисників немає.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next