В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті

В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті
Помер колишній посол України в Таїланді Андрій Бешта. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня.

Андрій Бешта помер у віці 44 років. Він розпочав роботу в Міністерстві закордонних справ ще у 1998 році. Однак Бешту звільнили з посади посла у квітні цього року, і він уже готувався до повернення в Україну з Таїланду. За дипломатичними правилами, деякий час після офіційного звільнення з посади посла він ще лишається у країні перебування, закриває справи та проводить прощальні зустрічі й перемовини у статусі представника країни. 

В Андрія Бешти залишилися дружина, дочка і двоє синів.

Міністерство закордонних справ України з глибоким сумом сповіщає, що 30 травня на 45-му році життя відійшов у вічність надзвичайний і повноважний посол України в Королівстві Таїланд Андрій Петрович Бешта, - повідомляє пресслужба МЗС.

Своєю чергою, президент України Володимир Зеленський висловив щирі співчуття родині померлого та близьким на своїй сторінці у соцмережі Twitter.

Зокрема поліція Таїланду заявила, що, за попередніми даними, ознак насильницької смерті посла України в Таїланді Андрія Бешти не виявлено. Про це заявив речник поліції Таїланду Кіссана Пхатаначарун, повідомляють France 24 та Associated Press.

Попереднє розслідування не показало жодних ознак атаки на нього, жодних ознак нападу чи насильства, - заявив речник.

Водночас як повідомила агенція Associated Press з посиланням на владу провінції Сатун, Бешта знепритомнів і помер на острові Ко Ліпе. Поліція надала свідчення сина-підлітка Бешти, який розповів про батькове блювання вранці у готелі, де вони зупинилися. Хлопець сказав, що батько до того почувався добре, перш ніж йому раптово стало зле. Наразі тіло посла передали судмедекспертам

Нагадаємо, що учора в американському Детройті (штат Мічиган) помер почесний консул України Богдан Федорак, який працював на посаді з 2001 року.

Читайте також
У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти
Спершу поліція Таїланду заявила, що, за попередніми даними, ознак насильницької смерті посла України в Таїланді Андрія Бешти не виявлено. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня у віці 44 років.
Поховальна церемонія тривала тиждень: Таїланд передав посольству України прах посла Бешти (фото) Поховальна церемонія тривала тиждень: Таїланд передав посольству України прах посла Бешти (фото)
Посол України помер на острові Ко Ліпе на півдні Таїланду в ніч проти неділі, 30 травня. Зокрема за інформацією поліції Таїланду Бешта за попередньою версією помер від серцевого нападу.
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
Loading...
Load next