Поховальна церемонія тривала тиждень: Таїланд передав посольству України прах посла Бешти (фото)

Поховальна церемонія тривала тиждень: Таїланд передав посольству України прах посла Бешти (фото)
Посол України помер на острові Ко Ліпе на півдні Таїланду в ніч проти неділі, 30 травня. Зокрема за інформацією поліції Таїланду Бешта за попередньою версією помер від серцевого нападу.

Учора вранці, 6 червня, тайська сторона передала Посольству України прах надзвичайного і поважного посла Андрія Бешти, який помер на острові Ко Ліпе на півдні Таїланду 30 травня. Поховальна церемонія тривала в буддистському храмі Wat Thep Sirinthrawat Ratchaworawihan упродовж тижня. 

Про це повідомили у посольстві України в Таїланді.

Зокрема про смерть українського експосла, якого звільнили з посади у квітні цього року стало відомо зранку 30 травня. У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що дипломат помер у віці 45 років, однак причину не назвали. За інформацією поліції Таїланду Бешта за попередньою версією помер від серцевого нападу.

Нагадаємо, експосол і його 17-річний син прибули на острів 28 травня у відпустку. За словами сина, Бешта ліг спати о 23:00 в суботу. О 4:30 ранку він втратив свідомість і незабаром помер. Хлопець сказав, що чоловік до того почувався добре, перш ніж йому раптово стало зле. В Андрія Бешти залишилися дружина, дочка і двоє синів.

Зауважимо, що дізнавшись про смерть посла президент України Володимир Зеленський висловив щирі співчуття родині померлого та близьким й наголосив, що Бешта "був доброзичливою людиною та високопрофесійним дипломатом, який віддано служив інтересам нашої держави".

Читайте також
В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті
Помер колишній посол України в Таїланді Андрій Бешта. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня.
У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти
Спершу поліція Таїланду заявила, що, за попередніми даними, ознак насильницької смерті посла України в Таїланді Андрія Бешти не виявлено. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня у віці 44 років.
У Кривому Розі попрощались із загиблим на Донбасі Дмитром Товчигречкою У Кривому Розі попрощались із загиблим на Донбасі Дмитром Товчигречкою
У Кривому Розі оголосили день жалоби за загиблим на Донбасі 37-річним військовим Дмитром Товчигречкою, який пішов до війська три місяці тому й загинув внаслідок множинних уламкових поранень, які виявилися несумісними з життям.
Loading...
Load next