У РНБО вважають, що перехоплення літака Ryanair у Мінську має всі ознаки операції спецслужб РФ

У РНБО вважають, що перехоплення літака Ryanair у Мінську має всі ознаки операції спецслужб РФ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що ситуація із вимушеною посадкою у Мінську літака авіакомпанії Ryanair має всі ознаки операції спецслужб Російської Федерації.

У РНБО переконані, що операція із примусовою посадкою літака авіакомпанії Ryanair у Білорусі має ознаки того, що операцію проводили російські спецслужби. Про це Данілов заявив під час засідання радників з питань нацбезпеки й зовнішньої політики президентів Литви, Латвії, Естонії та Польщі у Вільнюсі, повідомляє пресслужба Ради національної безпеки і оборони України у Facebook.

Події в Білорусі стали викликом не лише для Європи, але й для всього світу", - сказав Секретар РНБО України, додавши, що захоплення літака Ryanair у Білорусі "має всі ознаки операції російських спецслужб", - заявив Данілов.

Зокрема під час зустрічі із президентами секретар РНБО Олексій Данілов обговорив ситуацію в регіоні і загострення небезпеки на тлі військових навчань Росії. 

Нагадаємо, що 23 травня за наказом самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка була здійснена вимушена посадка у Мінську літака авіакомпанії Ryanair, який прямував за рейсом "Афіни – Вільнюс". В той час на борту літака перебував колишній редактор опозиційного телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич, якого згодом було затримано.

Своєю чергою Україна відреагувала на ситуацію із журналістом й заявила, що вимагає негайного його звільнення, і вважає його затримання в Мінську атакою на свободу слова з боку білоруської влади.

Внаслідок цього згодом в Україні вирішили зупинити авіасполучення з Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки.

Читайте також
Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.
Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю
У Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки.
Що обговорюватимуть секретарі РНБО під час зустрічі у Вільнюсі Що обговорюватимуть секретарі РНБО під час зустрічі у Вільнюсі
Данілов переконаний: Росія робить все можливе для того, щоб захопити Білорусь.
Loading...
Load next