У Ірані намагались приховати те, що український літак МАУ збили навмисно

У Ірані намагались приховати те, що український літак МАУ збили навмисно
Іранська влада одразу знала, що український пасажирський літак МАУ поблизу Тегерану збили невипадково - це зробили навмисно. Зокрема ця інформація довго приховувалась від усього світу.

Про це повідомляє видання The New York Times, що має у розпорядженні записи з голосом, схожим на голос міністра закордонних справ Ірану Мохаммада Джавада Заріфа з іранським журналістом Саїдом Лейлазом.

Із записів стає відомо, що Заріф сказав, що у Корпусі вартових Ісламської революції одразу після авіакатастрофи знали, що саме іранські дві ракети класу "земля-повітря" збили пасажирський літак української авіакомпанії, однак вони це визнали лише через три доби.

Він також зізнався журналісту, що його особиста роль як члена іранського уряду є досить умовною, адже позиція МЗС і відповідні заяви залежать лише від верховного лідера і Корпусу вартових ісламської революції (КВІР).

При цьому Джавада Заріфа повідомив й те, що після того, як він заявив на засіданні Радбезу Ірану, що світ вимагає пояснення катастрофи його змушували опублікувати твіт про те, що інформація про атаку ракетами є неправдивою.

Нагадаємо, що нещодавно секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що відмова Ірану надати повний доступ до розслідування обставин збиття літака МАУ переконала його в тому, що літак збили навмисно.

 

Читайте також
Іран переслідував та катував родичів загиблих у авіакатастрофі МАУ під Тегераном Іран переслідував та катував родичів загиблих у авіакатастрофі МАУ під Тегераном
Правозахисники звинувачують владу Ірану в переслідуванні родичів жертв збитого літака МАУ, який здійснював політ 8 січня 2020 року у небі поблизу Тегерана.
Збиття українського літака МАУ: Іран пропонує виплатити по 150 тисяч доларів родичам загиблих Збиття українського літака МАУ: Іран пропонує виплатити по 150 тисяч доларів родичам загиблих
Під час переговорів у Києві іранська делегація запропонувала виплатити компенсацію у 150 тисяч доларів родинам загиблих українців, що були на борту літака МАУ, який збили іранські бойовики поблизу Тегерану 8 січня 2020 року. Всі 176 людей, які були в літаку, загинули, серед них 11 українців.
МЗС Канади готується до перемовин з Іраном щодо аварії українського літака МАУ МЗС Канади готується до перемовин з Іраном щодо аварії українського літака МАУ
У канадському МЗС створили посаду старшого радника з питань катастрофи літака МАУ в Ірані, який братиме участь у підготовці до переговорів з іранською стороною.
Loading...
Load next