Хоче до України: скандальний репер Моргенштерн подав позов до суду на СБУ

Хоче до України: скандальний репер Моргенштерн подав позов до суду на СБУ
Російський реп-виконавець Алішер Валєєв (Моргенштерн) подав до ОАСК позов на Службу безпеки України через внесення його до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці країни та заборону в’їзду на територію держави.

Російський музикант Morgenshtern вирішив оскаржити в Окружному адміністративному суді Києва дії СБУ. Репер просить визнати протиправними дії Служби безпеки, яка підготувала документи та звернулася до Міністерства культури та інформаційної політики України, щоб внести його до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці.

Про це повідомила пресслужба ОАСК.

Окрім цього, російський репер просить ОАСК домогтися в СБУ скасування постанови про заборону йому в’їзду в Україну. Він також зазначив, що хоче аби наказ МКІП, який датований квітнем 2021 року про оновлення відповідного переліку і внесення до нього Валєєва, був скасований та визнаний протиправним.

Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом, - повідомили у суді.

Нагадаємо, що російський реп-виконавець Моргенштерн потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, через пропаганду насилля і наркотиків.

Зокрема, нещодавно виконавець у прямому ефірі в мережі Instagram заявив про скасування українського туру, через незрозумілу ситуацію в Україні й також через те, що він боїться сюди їхати, бо переживає за своє життя

Читайте також
Репер Моргештерн заявив, що попри заборону та "чорний список" приїхав в Україну (відео) Репер Моргештерн заявив, що попри заборону та "чорний список" приїхав в Україну (відео)
Моргештерн записав відео в полі із соняшниками й заявив, що нібито зараз він знаходиться на території України. Потім він, разом зі своєю нареченою якій репер нещодавно зробив пропозицію, їхали на авто по трасі.
В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото) В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото)
Правоохоронці СБУ викрили міжнародне злочинне угрупування, яке продавало підроблену вакцину американського виробництва Pfizer від коронавірусу. Вартість однієї фейкової дози становила 250 доларів.
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Loading...
Load next