Заклади закрили на перевірку: у Харкові 25 людей отруїлися суші у ресторанах

Заклади закрили на перевірку: у Харкові 25 людей отруїлися суші у ресторанах
У Харкові сталося масове отруєння, з ознаками гострої кишкової інфекції внаслідок якої постраждало 25 людей. Відомо, що перед цим харків'яни харчувались у ресторанах міста та їли суші.

У Харкові після вживання страв у мережевих ресторанах госпіталізували 19 дорослих і 6 дітей, стан хворих оцінюють як середнього ступеня важкості. Отруєння пов’язують з їжею з мережі ресторанів “Якіторія” та “Мафія”, повідомили у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За даними екстрених повідомлень із закладів охорони здоров’я (КНП "Міська клінічна лікарня №31" ХМР та КНП "Міська дитяча клінічна лікарня №19" ХМР), зареєстровано 25 випадків захворювання серед дорослих (19 осіб) і дітей (6 осіб) - мешканців м. Харків, - йдеться у повідомленні.

Наразі постраждалі були госпіталізовані та перебувають на стаціонарному лікуванні. Попередній діагноз – гастроентероколіт, середнього ступеню важкості. Правоохоронці відкрили провадження. 

Зокрема, керівник служби безпеки компанії "Мафія" Віктор Агудін заявив Суспільному, що наразі компанія проводить перевірку і вже передала на дослідження всі продукти, які є в закладах де ймовірно могли отруїтись люди. При цьому всі співробітники закладу, за словами Агудіна, здали аналізи, щоб визначити можливе джерело захворювання.

Ми зробили аналіз, що їли наші гості. Дійсно, більша частина гостей їла суші, які містять лосось. Ми провели перевірку, це наш постійний процес, це не те, що пов’язано з цією ситуацією. У нас існує свій внутрішній аудит харчової безпеки, - заявив керівник "Мафії".

До закладів харчування, де, ймовірно, отруїлися 25 людей, приїхали представники Держпродспоживслужби. Наразі два заклади закрили свої двері для відвідувачів.  

Читайте також
Масове отруєння в Харкові: кількість потерпілих сягнула понад пів сотні Масове отруєння в Харкові: кількість потерпілих сягнула понад пів сотні
Через масове отруєння власникам харківських закладів, де ймовірно й отруїлись містяни, загрожує до трьох років в'язниці. Кількість потерпілих лише зростає.
У Харкові пенсіонер вийшов посидіти на вулиці, а на нього впало дерево (фото) У Харкові пенсіонер вийшов посидіти на вулиці, а на нього впало дерево (фото)
В Харкові поблизу буднику №4 на бульварі Івана Каркача 24 квітня впало дерево та травмувало чоловіка. Подія сталася близько 16:20.
СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині
Служба Безпеки України затримала декілька автобусів із 60-тьма "тітушками", які мали завдання створити "картинку для російських ЗМІ". Провокаторів вдалось затримати на Харківщині з боку Донецька, Дніпра та Полтави.
Loading...
Load next