Ігнорували сигнали "SOS": кораблі РФ не допомогли українському судну, яке зазнало аварії у Чорному морі

Ігнорували сигнали "SOS": кораблі РФ не допомогли українському судну, яке зазнало аварії у Чорному морі
Поширена російською стороною інформація про готовність надати допомогу українському риболовецькому судну ОД-2592, є черговим інформаційним заходом Росії.

У Міністерстві оборони прокоментували інцидент, який стався з українським риболовецьким судном у Чорному морі, що подало сьогодні вночі сигнал лиха "SOS". Так, стало відомо, що російські кораблі навмисно ігнорували сигнал "SOS" українського риболовецького судна "ОД-2592", яке зазнало аварії в Чорному морі. 

Зокрема, інформація про нібито готовність надати допомогу з боку Російської Федерації була поширена в той час, коли український корабель вже буксирувати судном морської охорони Держприкордонслужби України до порту приписки Очаків.

Названі у російських інформаційних вкиданнях ракетний крейсер "Ивановец" ЧФ та прикордонний сторожовий корабель "Безупречный" прикордонної служби ФСБ РФ до українського судна не наближались, незважаючи на отримання сигналу "SOS", - йдеться у повідомленні Міноборони.

Нагадаємо, що українське судно в Чорному морі з чотирма рибалками на борту подала сигнал лиха через відмову двигуна. Згодом низка російських ЗМІ з посиланням на Росморречфлот повідомляли, що на допомогу українському риболовецькому судну вирушив ракетний катер "Івановець" Чорноморського флоту РФ. Однак, і цього разу ця інформація виявилась фейковою.

Читайте також
Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео) Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео)
Окрім цього було виявлено порушення в діяльності митних складів на терміналах, де зберігалися ввезені нафтопродукти. Інформаційні листи про порушення направлені до органів державного нагляду, призначені службові перевірки.
Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму
Російські винищувачі створили небезпечну ситуацію біля фрегата ВМС Нідерландів "Evertsen". Інцидент стався в Чорному морі на південний схід від тимчасово окупованого Криму.
Рішення про прохід есмінця "Defender" біля окупованого Криму ухвалював Джонсон — ЗМІ Рішення про прохід есмінця "Defender" біля окупованого Криму ухвалював Джонсон — ЗМІ
Борис Джонсон наразі ухиляється від відповіді чи справді остаточне рішення щодо проходу поблизу берегів окупованого Криму британського есмінця "Defender" приймав сам він.
Loading...
Load next