Можуть вкусити людину: на пляжі Києва виявили небезпечного водного скорпіона (фото)

Можуть вкусити людину: на пляжі Києва виявили небезпечного водного скорпіона (фото)
Укус водяного скорпіона схожий на бджолиний, але больові відчуття менш інтенсивні. Проте, він не є безпечним для організму людини.

На озері Редькино, або як його ще називають Міністерське озеро, що в Оболонському районі Києва, оселився водяний прісноводний скорпіон. Про це повідомив Євген Руденко у Facebook на сторінці Тваринний світ України.

За словами чоловіка, водяні скорпіони можуть доволі боляче вкусити людину, тому варто бути обережними й зважати на їхню появу у столичній водоймі. Проте, смертельної небезпеки від укусу тварини немає.

Людей скорпіони кусають, але у більшості випадків це не є чимось небезпечним. У разі нападу водного скорпіона на людину місце укусу може сильно почервоніти, можлива алергічна реакція. Зауважимо, що прісноводні водяні скорпіони мають доволі незвичну зовнішність та звички хижаків, оскільки здатні годинами чекати на свою здобич. 

Нагадаємо, що наприкінці червня на берег Хаджибейського лиману, що під Одесою, викинуло тисячі мертвих креветок. Шар мертвих ракоподібних у деяких місцях досягав 15 сантиметрів. Екологи наголосили, що можливими причинами масового замору креветки могли бути різке підвищення температури або ж забруднення води, спровоковане недавніми дощами на півдні України.

Читайте також
Ласував качкою: в одній із водойм на Херсонщині помітили крокодила (фото) Ласував качкою: в одній із водойм на Херсонщині помітили крокодила (фото)
В одній з водойм, що утворилася на місці, де раніше видобували пісок, виявили крокодила, який ласував качкою.
На борту була неповнолітня дівчина: у Польщі вертоліт з українцями впав у озеро (фото) На борту була неповнолітня дівчина: у Польщі вертоліт з українцями впав у озеро (фото)
Приватний вертоліт впав в озеро в Вармінсько-Мазурському воєводстві Польщі. З водойми вдалось витягнути трьох пасажирів, а от літак затонув повністю.
Від початку літа в Україні у водоймах потонуло майже 200 українців Від початку літа в Україні у водоймах потонуло майже 200 українців
Найчастішою причиною нещасних випадків у водоймах стає недотримання правил безпечної поведінки - купання у необладнаних для цього місцях і перебування у водоймах в нетверезому стані, яким інколи нехтують дорослі українці.
Loading...
Load next