Двох українців у Грузії засудили до тюремного терміну: МЗС України відреагувало на рішення

Двох українців у Грузії засудили до тюремного терміну: МЗС України відреагувало на рішення
Двох українських яхтсменів засудили до чотирьох років позбавлення волі через звинувачення у незаконному перетині грузинського кордону.

Батумський міський суд у Грузії учора, 14 липня, засудив до 4 років громадян України Юрія Хомича та Володимира Дьяченка, яких обвинувачують у незаконному перетині державного кордону Грузії, повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

Проте, українська сторона вважає, що відповідне рішення є несправедливим та таким, що не відповідає духу дружби та стратегічному партнерству України і Грузії.

У цьому контексті до Міністерства закордонних справ України був викликаний тимчасовий повірений Грузії в Україні. Йому було висловлено розчарування рішенням Батумського міського суду, яке українська сторона вважає несправедливим, - йдеться у повідомленні МЗС.

Окрім цього вітчизняне міністерство закордонних справ закликає грузинську сторону переглянути рішення Батумського міського суду та негайно звільнити громадян України. Зокрема речник відомства Олег Ніколенко додав, що "МЗС України та Посольство України в Грузії і надалі вживатимуть всіх необхідних заходів задля захисту законних прав та інтересів наших громадян, які скористаються своїм правом подати апеляційну скаргу, відповідно до законодавства Грузії”.

Читайте також
У затриманих в Україні "злодіїв в законі" знайшли 3,2 млн доларів і зброю У затриманих в Україні "злодіїв в законі" знайшли 3,2 млн доларів і зброю
Суд заарештував двох найвпливовіших "злодіїв в законі" в Україні – "Умку" та "Лашу Сван". Відомо, що двоє злочинців контролювали криміналітет одразу в кількох областях.
Суд залишив Антоненка під цілодобовим домашнім арештом Суд залишив Антоненка під цілодобовим домашнім арештом
Захист музиканта та ветерана АТО Андрія Антоненка, якого обвинувачують у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, просив змінити йому запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов’язання, однак суд все ж таки не задовольнив клопотання.
Росія незаконно утримує в тюрмах дев’ять громадянських журналістів з Криму — МЗС Росія незаконно утримує в тюрмах дев’ять громадянських журналістів з Криму — МЗС
Російська Федерація незаконно утримує 9 громадянських журналістів з окупованого Криму у своїх тюрмах, ще один перебуває під домашнім арештом. Цим самим Росія знищила незалежну журналістику на окупованому Кримському півострові.
Loading...
Load next