Розстріл Майдану: ОАСК поновив на посаді ексберкутівця Маринченка

Розстріл Майдану: ОАСК поновив на посаді ексберкутівця Маринченка
Суд поновив на службі обвинуваченого в розстрілах на Майдані “беркута” Маринченка, який був обміняний в “ЛНР”.

Окружний адміністративний суд Києва поновив на службі обвинуваченого у вбивствах ексбійця “Беркуту” Олександра Маринченка. Зокрема, чоловік звинувачується в розстрілі 48 активістів Євромайдану. Про це йдеться в рішенні суду.

Поновити лейтенанта поліції (Маринченка) на службі в поліції в ГУНП у м. Києві на рівнозначній станом на час переведення в розпорядження Головного управління посаді з 06.06.2020, - йдеться у рішенні суду.

Судді ОАСК вирішили, що ексберкутівець Маринченко був звільнений з роботи незаконно, і постановив відновити його на службі. Однак, окрім цього йому також зобов'язані виплатити приблизно 20 тисяч гривень судових витрат. Також за переконаннями суду, Маринченко "фактично став заручником міждержавних політичних домовленостей та учасником спецоперації зі звільнення українських полонених".

Олександр Маринченко

Нагадаємо, що Олександр Маринченко з 2007 року служив в якості снайпера в київській роті "Беркута", а потім у столичній поліції. У лютому 2015 року він був затриманий і заарештований за підозрою в причетності до розстрілу 48 активістів Майдану на вул. Інститутській. А вже у грудні 2019 року Маринченко, а також ще 4 ексберкутівців були звільнені для участі обміну полоненими між Україною і РФ.

Повернувшись до Києва, він звернувся з проханням відновити його на посаді. 

Читайте також
Справи Євромайдану: суд виніс перший реальний вирок "беркутівцям" за розгін мітингувальників Справи Євромайдану: суд виніс перший реальний вирок "беркутівцям" за розгін мітингувальників
Шевченківський суд міста Києва оголосив вирок і засудив до трьох років позбавлення волі "беркутівців" Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоня за розгін Євромайдану, який трапився в ніч проти 30 листопада 2013 року.
Екскомандир "Беркута" отримав підозру щодо вбивств мітингувальників на Майдані Екскомандир "Беркута" отримав підозру щодо вбивств мітингувальників на Майдані
Дії колишнього командира роти призвели до тяжких наслідків. Правоохоронці вимагають, аби підозрюваного взяли під варту.
Справи Майдану: на Херсонщині затримали ексміліціонера, який організував теракт і вбивство мітингарів Справи Майдану: на Херсонщині затримали ексміліціонера, який організував теракт і вбивство мітингарів
На Херсонщині правоохоронці затримали колишнього працівника МВС, який організував терористичний акт та вбивство мітингувальників на Майдані під час Революції Гідності.
Loading...
Load next