Справи Майдану: на Херсонщині затримали ексміліціонера, який організував теракт і вбивство мітингарів

Справи Майдану: на Херсонщині затримали ексміліціонера, який організував теракт і вбивство мітингарів
На Херсонщині правоохоронці затримали колишнього працівника МВС, який організував терористичний акт та вбивство мітингувальників на Майдані під час Революції Гідності.

Правоохоронці затримали експрацівника керівного складу управління громадської безпеки Головного управління МВС у Києві Юрія Спаських, який під час Революції Гідності у 2014 році організував теракт та вбивство мирних мітингувальників. Його підозрюють у вбивстві трьох учасників Майдану, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Відомо, що після повідомлення йому про підозру на початку вересня цього року колишній працівник МВС почав переховуватися від органів слідства та суду і був оголошений у розшук. Впіймати його вдалось лише зараз у Херсонській області.

У лютому 2014 року підозрюваний, виконуючи явно злочинний наказ керівництва ГУМВС України в м. Києві та перевищуючи владу, задля перешкоджання масовому руху мітингувальників з Майдану Незалежності до Верховної Ради України для публічного висловлення підтримки голосування народними депутатами за повернення до Конституції України 2004 року, що передбачала обмеження повноважень Президента, а також для залякування населення та здійснення впливу на прийняття рішень об’єднаннями громадян, організував терористичний акт та вбивство мітингувальників, - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, внаслідок таких дій підозрюваного було спричинено тяжкі тілесні ушкодження 14 особам та тілесних ушкоджень середньої тяжкості 59 особам. Тепер йому інкримінують організацію теракту та умисних вбивств, незаконне перешкоджання проведенню мітингів та перевищення влади.

Зауважимо, що наразі ім'я підозрюваного чиновника Офіс генпрокурора не називає. Однак, за даними  "Української правди" ім’я затриманого – Юрій Спаських.

Нагадаємо, що на початку серпня цього року колишньому командиру Беркуту в Харкові оголосили про підозру через незаконне перешкоджання протесту на Майдані Незалежності 18 лютого 2014 року. За версією слідства, підозрюваний організував "вчинення підпорядкованими співробітниками терористичного акту", аби зупинити рух мітингувальників від Майдану незалежності до Верховної Ради.

Читайте також
Розстріл Майдану: ОАСК поновив на посаді ексберкутівця Маринченка Розстріл Майдану: ОАСК поновив на посаді ексберкутівця Маринченка
Суд поновив на службі обвинуваченого в розстрілах на Майдані “беркута” Маринченка, який був обміняний в “ЛНР”.
Справи Євромайдану: суд виніс перший реальний вирок "беркутівцям" за розгін мітингувальників Справи Євромайдану: суд виніс перший реальний вирок "беркутівцям" за розгін мітингувальників
Шевченківський суд міста Києва оголосив вирок і засудив до трьох років позбавлення волі "беркутівців" Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоня за розгін Євромайдану, який трапився в ніч проти 30 листопада 2013 року.
В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа
Генеральна прокуратура Італії та сім’я фотографа Андреа Роккеллі подали касаційні скарги на рішення італійського Апеляційного суду щодо нацгвардійця Віталія Марківа. Його звинувачували в причетності до загибелі Роккеллі на Донбасі у 2014 році.
Loading...
Load next