Вилучили канабіс і зброю: СБУ викрила на Сході "тітушок" нардепа Киви (фото)

Вилучили канабіс і зброю: СБУ викрила на Сході "тітушок" нардепа Киви (фото)
СБУ заблокувала діяльність проросійського угруповання під керівництвом депутата Верховної Ради - Іллі Киви, яке діяло під прикриттям громадського об’єднання.

Співробітники СБУ викрили на Донбасі проросійське громадське об’єднання, яке контролював скандальний народний депутат від "ОПЗЖ" - Ілля Кива. Угруповання причетне до тяжких злочинів та розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні, повідомляє пресслужба СБУ.

Правоохоронці провели обшуки у Харкові, Сєвєродонецьку та Лисичанську. Під час них в членів організації "Патріоти – За життя" знайшли холодну зброю, інструкцію з підготовки учасників угруповання до радикальних дій стосовно ідеологічних опонентів та канабіс.

У березні цього року лідер групи спільно з її учасниками напав з ножем на ідеологічного опонента. Зловмисники мали на меті загострення політичної ситуації та масові порушення порядку, - йдеться у повідомленні Служби безпеки.

Зокрема, СБУ не назвали прізвища керівника "тітушок", однак, за інформацією "Української правди", мовиться про скандального проросійського парламентаря Іллю Киву.

Ватажку угруповання оголошено про підозру в низці скоєних ним злочинів, а також вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та притягнення до відповідальності його спільників. Наразі тривають слідчі дії.

Читайте також
Нападники були без зброї: у Сумській області працівники СБУ напали на прикордонників Нападники були без зброї: у Сумській області працівники СБУ напали на прикордонників
Зловмисники викинули захоплену зброю недалеко від місця нападу, там її і знайшли правоохоронці.
Одеський суд визнав винним Стерненка за двома статтями й засудив до одного року умовно Одеський суд визнав винним Стерненка за двома статтями й засудив до одного року умовно
Стерненка визнали винним у справі про викрадення людини. Також його визнано винним по 263-й статті ККУ - незаконне поводження зі зброєю.
СБУ провела обшуки у бізнес-центрі, де знаходився офіс Коломойського СБУ провела обшуки у бізнес-центрі, де знаходився офіс Коломойського
Працівники Служби безпеки України прийшли в столичний бізнес-центр "Міленіум", де колись був розташований офіс олігарха Ігоря Коломойського. Зокрема слідчі дії в будівлі проводились у справі "Центренерго".
Loading...
Load next