За Шишковим велось спостереження: деталі загибелі білоруського опозиціонера в Україні (відео)

За Шишковим велось спостереження: деталі загибелі білоруського опозиціонера в Україні (відео)
У "Білоруському домі в Україні", головою якого був загиблий Віталій Шишков, стверджують, що за чоловіком велося стеження.

Учора вранці 2 серпня голова громадської організації "Білоруський дім в Україні" Віталій Шишов вийшов на пробіжку в Києві, однак так і не повернувся. Та вже сьогодні вранці його тіло знайшли в одному зі столичних парків неподалік від його місця проживання. Серед основних версій смерті голови "Білоруського дому" – вбивство, яке намагались замаскувати під суїцид.

Зокрема, у "Білоруському домі в Україні" стверджують, що за їх загиблим главою Віталієм Шишовим велося стеження у раніше надходили попередження про всілякі провокації аж до викрадення і ліквідації. Про це повідомляється у Telegram-каналі БДУ.

За Віталіком велося стеження. Про факти були відповідні повідомлення поліції. Також нас неодноразово попереджали як місцеві джерела, так і свої люди в Республіці Білорусь про всілякі провокації аж до викрадення та ліквідації. Віталій стійко і з гумором ставився до цих попереджень, заявляючи, що хоч так можливо БДУ вийде з інфовакууму, - йдеться у повідомленні.

Окрім того, колеги з організації Шишова переконані, що проти нього здійснювалася "спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного режиму білоруса".

Тіло білоруського опозиціонера Віталія Шишова виявили в лісосмузі у Святошинському районі столиці. У Telegram-каналі "Новини.Live" з'явилися відео з місця його загибелі.

Також відомо, що тіло Шишова знайшли завдяки білінгу телефону. Наразі на місці загибелі білоруса тривають слідчі дії.

Зауважимо, що Білоруський дім в Україні – це громадська організація. Вона допомагає усім, хто постраждав від режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Білорусам допомагають працевлаштуватися в Україні та знайти житло.

Зокрема, сам Віталій Шишков переїхав в Україну восени 2020 року й допомагав білорусам, які також втікали від диктаторського режиму Лукашенка. Чоловік займався проведенням акцій проти режиму самопроголошеного президента, зверненням у держоргани для просування законопроєктів, які допомагають його співвітчизникам та формуванням білоруської діаспори в Україні.

Читайте також
Голову "Білоруського дому" в Україні знайшли повішеним у київському парку Голову "Білоруського дому" в Україні знайшли повішеним у київському парку
Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство. Серед основних версій смерті голови "Білоруського дому" – вбивство, яке намагались замаскувати під суїцид.
"Лукашенко вбиває власних громадян": депутати Європарламенту звинувачують білоруську владу у смерті Шишова "Лукашенко вбиває власних громадян": депутати Європарламенту звинувачують білоруську владу у смерті Шишова
Тіло Віталія Шишова знайшли в одному зі столичних парків неподалік від його місця проживання. Серед основних версій смерті - вбивство, яке намагались замаскувати під суїцид.
"Це не самогубство": дівчина загиблого Шишова розповіла про останні дні його життя "Це не самогубство": дівчина загиблого Шишова розповіла про останні дні його життя
Білорус Віталій Шишов, який переїхали до Києва через переслідування з боку білоруської влади, не звертався до українських правоохоронців щодо стеження за ним, а також не мав наміру скоїти самогубство.
Loading...
Load next