Біля посольства Білорусі відбулася акція пам’яті білоруського опозиціонера Шишова (фото)

Біля посольства Білорусі відбулася акція пам’яті білоруського опозиціонера Шишова (фото)
Небайдужі українці зібрались, аби вшанувати пам'ять загиблого лідера "Білоруського дому" в Україні Віталія Шишова.

Увечері, 3 серпня, у Києві біля посольства Білорусі відбулась акція пам'яті голови "Білоруського дому в Україні" Віталія Шишова, якого знайшли повішеним в одному з київських парків. 

Про це повідомляє 24 канал. 

Акція стартувала близько 19:00, участь у ній взяли близько 150 людей.

Демонстранти вигукували гасла проти чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка та на підтримку білоруських політв’язнів. Організатори акції звернулися до президента Володимира Зеленського та МВС України, вони вимагають показати тих, хто причетний до вбивства активіста. 

Друг Шишова Андрій розповів, що бачив Віталія 27 липня під час зустрічі білорусів. Тоді активіст був в гарному настрої.

Це вказує на те, що людина сама б на таке ніколи не пішла. Він мав активний спосіб життя, не пив і не палив. Враховуючи його характер, він би ніколи не пішов на суїцид, - сказав Андрій.

Біля посольства організували меморіал пам'яті Шишова, куди безупинно несуть його фото, квіти та лампадки. В акції взяли участь багато друзів Шишова, українські та білоруські активісти.

На акції також виступила дівчина загиблого активіста Божена Жолудзь. Вона закликала чинити опір білоруській владі.

Акція минула без інцидентів.

Нагадаємо, що 3 серпня Віталія Шишова, який учора безслідно зник, знайшли повішеним в одному із київських парків неподалік від місця його проживання. 

Зокрема, поліцейські вже розпочали кримінальне провадження за статтею 115 - умисне вбивство Кримінального кодексу України і перевірятимуть всі версії, в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид.

Депутати Європейського парламенту відреагували на смерть Віталія Шишова. Європейські посадовці заявили, що це було вбивство, до якого причетний режим президента Білорусі Олександра Лукашенка й те, що "вбивство є особистою справою рук Лукашенка". 
 

Читайте також
У Києві через два місяці після загибелі поховали білоруського активіста Шишова (відео) У Києві через два місяці після загибелі поховали білоруського активіста Шишова (відео)
Похорон відбувся на 55-й день після його смерті, оскільки лише 24 вересня прокуратура дозволила забрати його тіло.
"Нам потрібна правда": дівчина Шишова звертається до Заходу (відео) "Нам потрібна правда": дівчина Шишова звертається до Заходу (відео)
Божена Жолудь вже надіслала звернення у посольство США. Вона планує передати такі ж заяви в інші посольства.
"Гусь за Білорусь": у Києві відбулася акція проти репресій режиму Лукашенка (фото) "Гусь за Білорусь": у Києві відбулася акція проти репресій режиму Лукашенка (фото)
Гусак символізує назву міста Гаага, де розташований Міжнародний кримінальний суд, який буде розглядати протиправні дії лукашенківського режиму, як злочини проти людяності.
Loading...
Load next